International Open Access Week 2017: Universitetsbiblioteket inviterer til seminar 26. oktober

Vi i forskningsbiblioteket oppfordrer alle som jobber med publisering ved HVL om å ta turen til våre kollegaer ved universitetsbiblioteket sitt arrangement i Open Access Week 2017:

Fra UiB.no:

22. august fastsatte regjeringen nasjonale mål og retningslinjer for åpen tilgang til vitenskapelige artikler. Regjeringens mål er at innen 2024 skal alle norske vitenskapelige artikler finansiert av offentlige midler være åpent tilgjengelige. For å nå målet stilles det følgende krav:

– Vitenskapelige artikler skal gjøres åpent tilgjengelige. Forskere skal publisere i åpne tidsskrifter der det er faglig forsvarlig.

– Alle vitenskapelige artikler skal deponeres i vitenarkiv, og dette vil være en forutsetning for at artiklene skal telle i den resultatbaserte finansieringen.

• Velkommen
    Maria-Carme Torras Calvo, direktør Universitetsbiblioteket
  • UiB og åpen tilgang til forskningsresultater
    Rektoratet ved Robert Bjerknes, viserektor for tverrfaglig virksomhet
  • Nasjonale mål og retningslinjer for åpen tilgang til vitenskapelige artikler
    Sigrid Tollefsen, seniorrådgiver Kunnskapsdepartementet.
  • Kommentar fra faglig ledelse
    Jørgen Magnus Sejersted, Dekan ved Det humanistiske fakultet
    Roland Jonsson, Prodekan for forskerutdanning ved Det medisinske fakultet
  • Hvordan kvalitetssikre åpne tidsskrift?
    Gry Ane Vikanes Lavik, Seniorrådgiver, Norsk senter for forskningsdata
  • Hvordan påvirker åpen tilgang siteringer?
    Susanne Mikki og Marta Zygmuntowska, førstebibliotekarer, Universitetsbiblioteket i Bergen

Tid: 26. oktober, kl. 10-12
Sted: Dragefjellet skole (Det juridiske fakultet), Aud. 4

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Arrangementet vil bli strømmet.

Jobber som universitetsbibliotekar ved Høgskulen på Vestlandet med blant annet rådgiving innen håndtering av forskningsdata, personvern, CRIstin og Open Access.

Mastergrad i sosiologi, Universitet i Bergen