Medieanalyse for august

Høgskulen på Vestlandet hadde totalt 275 treff i media i august. I tråd med tidligere tendenser er det flest nøytrale oppslag (73,8 prosent).  Saker som havner i kategorien «nøytral» vil si oppslag der høgskulen er omtalt, men som verken etterlater et negativt inntrykk eller profilerer høgskulen spesielt.

26,2 prosent av sakene er positive for høgskulen. Det vil si at de profilerer fagligheten og profilen til HVL. Ta kampen om klimaendringer gav flere positive oppslag for HVL. Mange av sakene handler om at Monica Mæland åpnet studieåret i Haugesund og studenter som starter på HVL. Noen av sakene handler også om at lærerutdanning starter et nytt kull lærerstudenter på den nye femårige lærerutdanningen. Det blir også fokusert på helseklyngen, der HVL sammen med Byrådsavdelingen for helse og omsorg (BHO) i Bergen kommune, Helse Bergen og Uni Research Helse deltar i et samarbeid om forskning, innovasjon og utdanning i helse- og omsorgssektoren.

Søylegrammet under forteller noe om størrelsen på kildene der HVL er omtalt. Dette viser at vi har hatt mest omtale i lokale medium i august.  Vel 44,7 prosent av omtalen har vært i her.  23,3 prosent av omtalen kommer i kategorien «annen dekning», det vil si fagpresse/magasin/nettsteder og lignende som ikke faller naturlig under kategoriene lokal/regional/riks. 17,5 prosent er i regionale medium og 14,5 i riksmedium.

De fleste sakene er på web (55,6 prosent). Print utgjør 35,6 prosent, og 8,73 prosent er radio.  Når det gjelder enkeltmedium har Bergens Tidende, Sogn Avis, Haugesund Avis, Bergensavisen og Firda – NRK P2 flest saker der HVL er omtalt, deretter følger Sunnhordaland, Porten og På Høyden.