Ny Episerver-kode 26.09 2017

Det er en stund siden vi fikk ny kode til EpiServer sist, så denne releasen er ganske stor.

• [HVL-687] – For lite luft under søkefeltet

Dette er en fiks på en visuell feil – ved at søkefeltet og knappen under var trykket opp i hverandre. Nå er det fikset og ting slipper å kollidere

Denne siden er en gladsak, nemlig en søkeside for studentene slik at de lett kan finne studieplaner og emnebeskrivelser.  Brukerscenario er at når en student trenger studieplanen sin vet de hvilket studieprogram de går på og søker enten på studieprogramkode eller hele eller deler av studieprogramnavnet. Det samme gjelder hvis man søker etter emner. Filterne brukes for å skille mellom studieprogram og emner.

Søket vil fungere bedre enn det gjør nå straks indekseringen er ferdig. I følge Bouvet kan det ta noen timer. Det vil si at når en søker på «sjukepleie» vil en få treff i studieplaner til studieprogram som har «sjukepleie» i tittelene. Man vil også få treff i emner som har «sjukepleie» i tittelen. Søker man etter «data» vil man ikke få treff i emner som bruker datamaskiner i undervisningen eller har datainnsamling som en del av læringsmålene.

Hvis man ser bort i fra søkeresultat som pr nå ikke er godt tar webgruppen mot innspill med takk.

• [HVL-693] – Bug i fagressurser for biblioteket

Biblioteket holder på å lage nye fagressursside, og i denne saken omhandlet det kategorier som ble omdefinert. Ved å slette en hel kategori gikk hele ressurssiden ned, men nå er det fikset og vi kan endre kategorier slik vi ønsker

• [HVL-694] – Venstrejustering av kategorinavn

Denne saken omhandler kategorinavn for fagressurser på de nye biblioteksidene. De var senterjustert hvis de gikk over to linjer og det så ut som en tannregulering. Vi har fått det venstrejustert og alle er glade.

• [HVL-695] – Feil i emnevisning, engelsk

Emnet økb3129 gav 500-feil (feil i konfigurasjon) når man forsøkte å vise det på engelsk. Det har vi ikke nå lenger. Emnet vises fremdeles ikke, men det er fordi det ikke finnes i integrasjonsdatabasen. Vi har en sak pågående for å finne ut hvorfor det ikke synes i integrasjonsdatabasen, for det er, iallfall tilsynelatende, rett i FS

• [HVL-696] – Manglende «utvalgte publikasjoner» hos en ansatt

Når en ansatt har fått lagt inn manuell CristinID og så valgt ut publikasjoner i Cristin vistes disse likevel ikke på profilsiden til vedkommende. Dette er nå fikset.

• [HVL-697] – Emneoversikt i studieprogram som ikke har infotermin

I noen studieplaner hadde vi lenker til tomme emneoversikter. Disse er nå fjernet, så får du tilbakemelding om at studieprogrammet mangler emneoversikt, så be de sjekke i FS om studieprogrammet har emnekombinasjon for h17.

• [HVL-698] – Lenke i et emne som ikke har infotermin/tagger

I noen tilfeller har vi utgåtte emner i en emneoversikt, da på tidligere semester. Disse var presentert med lenke til det som kunne vært emnebeskrivelse, men der var det ingenting så brukeren fikk feilmelding istedet. Emner som ikke har emnebeskrivelse for skoleåret 2017/2018 vises fremdeles i listen, men da uten lenke – uavhengig av om emnet burde hatt en emnebeskrivelse eller ikke. Får du tilbakemelding om at et emne mangler lenke i oversikten, be de sjekke om emnet har infotagger og infotermin for gjeldende skoleår

• [HVL-699] – endringer i fagressurs-siden

Som en følge av denne saken kan man nå lage lenker til kategori/ressurstype-kombinasjoner i fagressurssøk hos biblioteket – for eksempel fagområde «radiografi» og ressurstype «bildedatabase».  Videre kan man, hvis man hopper inn på en database, komme tilbake der man slapp på fagressurssøkesiden når man navigerer tilbake.  Brukern slipper dermed å velge alle filtre på nytt.

Vi har en sak pågående om å få på plass visualiseringen av filterne, så det kommer i en nær forestående release

• [HVL-700] – Endring av søk i studieplan-katalogen

Søkte man etter en emnekode med bindestrek, feks «ablu-yib» fikk man alle mulig rare treff.  Nå får vi bare ett, emnebeskrivelsen til ablu-yib.

• [HVL-702] – feilmelding når jeg skal opprette en person

Innimellom har vi behov for å opprette en person manuelt, for eksempel hvis vi skal legge til emeritus/emerita (en hederstittel til pensjonerte professorer, etter søknad). Feilmeldingen kom fordi forumet på Vestibylen forsøkte å koble innlegg som denne personen hadde skrevet (ingen) mot ID’en som personen får. Det sier seg selv at det går galt.

Nå gjenstår bare den organisatoriske diskusjonen om hvorvidt vi skal vise emeritus/emerita på nettsidene våre. Både UiO, UiB, UiA, UiS og HioA gjør det.

• [HVL-703] – feil i fagressurser, bibliotek

Saken handler igjen om den nye fagressurssiden, og her hadde indikator for om en sak var åpen eller lukket byttet plass.

• [HVL-709] – feil i visning i biblioteksøk

Typo i fagressurssøk, hvis man bare fikk ett treff. Da heter det «1 ressurs» og ikke «1 ressurser»

• [HVL-710] – søk etter fagressurs i ordinært søkefelt

Hvis man søker etter feks «ACM» i det ordinære søkefeltet får man treff i fagressursene, men når man klikket på lenken kom man til biblioteket sin mellomliggende side for å beskrive fagressursen. Dette er nå endret slik at tittel og beskrivelsen av fagressursen vises, og klikk fører en direkte til fagressursen uten å gå via bibliotekets fagressursbeskrivelse.

Denne er ikke 100% på hvl.no enda, men Bouvet sier at reindeksering fikser biffen.

Dagens fun fact er uttrykket «å fikse biffen», som kommer av det svenske uttrykket «bifogat», Det har altså ingenting med biff (som i mat) å gjøre.