hvl.no og Vestibylen, september 2017

I september har det roet seg litt på hvl.no: 901000 sidevisninger mot august sine 1,5 millioner. Webgruppa er ikke bekymret og tilskriver nedgangen til at studentene har funnet seg til rette, lokalisert pensumlister og studentwebben. Vi har en hypotese om at studentene er vår største brukergruppe og i hotjar har vi funnet tall som kan støtte opp under det. Ca halvparten av alle brukerne som besøker hvl.no gjennom forsiden klikker seg videre til «for studenter-menypunktet» – et menypunkt som er svært relevant hvis man er student ved HVL. Til sammenligning er det 9% som klikker på knappen «sjå studietilbodet» eller «studietilbod-lenken».

Nyheter står for 0,88% av alle sidevisninger, og de mest leste nyhetssakene er Lærerstudentenes nye app,  saken om roboten til Trude Engebretsen og saken om innplasseringsprosjektet.  Saker som er delt på Facebook genererer over 7100 sidevisninger på hvl.no. Twitter gav 1 sidevisning, mens LinkedIn resulterte i 67 sidevisninger.

Vestibylen har hatt 122000 sidevisninger i september, mot 129000 i august. Disse sidevisningene er fordelt på knappe 5000 sesjoner. Litt under halvparten har bare vært logget inn på Vestibylen 1 gang i løpet av september. 68% av brukerne har vært innlogget i snitt 1 gang pr uke.  De tre mest aktive brukerne hadde til sammen 330 sesjoner.

8,5% av alle sidevisninger på Vestibylen er nyhetssaker. De mest leste nyhetene er saken om lokale lønnsforhandlinger ved HVL, søkerliste for den siste direktørstillingen og saken om organisasjonsstruktur med 17 institutt.