Medieanalyse for september

Høgskulen på Vestlandet hadde totalt 225 treff i media i september. I tråd med tidligere tendenser er det flest nøytrale oppslag (63,1 prosent).  Saker som havner i kategorien «nøytral» vil si oppslag der høgskulen er omtalt, men som verken etterlater et negativt inntrykk eller profilerer høgskulen spesielt.

34,2 prosent av sakene er positive for høgskulen. Det vil si at de profilerer fagligheten og profilen til HVL. Forskere ved HVL peker på at mobbing i barnehage trenger andre forklaringen og tiltak enn i skolen. Mange av sakene handler om Frode Thuen som svarer på samlivsspørsmål i media, blant annet om sjalusi i et parforhold. Noen av sakene handler også om at testing av elever ikke har gjort dem flinkere på skolen. Det blir også fokusert på samarbeid i på forskning med demenssyke pasienter som venter for lenge med å søke om hjelp. Det kan være skadelig for dem og de som står dem nærmest. Dekan for AiØ har ønsket syv institutter ved sitt fakultet, og fikk et flertall i styret med seg.

Søylegrammet under forteller noe om størrelsen på kildene der HVL er omtalt. Dette viser at vi har hatt mest omtale i «annen dekning» i september. Det vil si fagpresse/magasin/nettsteder og lignende som ikke faller naturlig under kategoriene lokal/regional/riks. Vel 38,7 prosent av omtalen har vært i her.  38,7 prosent av omtalen kommer i kategorien lokal dekning. 17,5 prosent er i regionale medium og 14,5 i riksmedium.

De fleste sakene er på web (65,3 prosent). Print utgjør 30,7 prosent, og 4 prosent er annet.  Når det gjelder enkeltmedium har Bergens Tidende, Firda, Studvest, Haugesund Avis og Fagpressenytt – Khrono flest saker der HVL er omtalt, deretter følger Sogn Avis, På Høyden og A-magasinet – papirutgaven.