Ny kode 1. november 2017

Vi har fått ny kode i EpiServer

• [HVL-757] – Forskjøvet campus-knapper

På Vestibylen var knappene i kalenderen for campus forskjøvet seg. Dette er nå fikset.

• [HVL-758] – Endring i studieplan-malen

Når en student ser en studieplan for sitt årskull er neste naturlige handlingsdriver å se emnene for studiet. I Hotjar så vi studenter som klikket på studieplan-lenken gang på gang uten hell. Endringen som er gjort er å tydliggjøre emneoversikten og tone ned de andre studieplanenen.

• [HVL-759] – feil i visningen i studieplansøkesiden, filtrerte resultat

Hvis man filtrerte på studieprogram og så på et årstall reflekterte ikke resultatantallet dette.

• [HVL-708] – manglende nivå av overskrifter

Når man skriver for web er det viktig å ha innbyrdes semantisk riktige overskrifter, ved at en H1 skal etterfølges av en ny H1 eller en H2 – aldri en h3. Vi har flere slike hopp på hvl.no, og Bouvet arbeider med å rydde opp i disse, overskrift for overskrift.

• [HVL-761] – Endring i site-title på engelsk

Når Google indekserer nettsteder indekserer de en side kun én gang og hvis man har duplikater i sidetitler skader det rankingen nettstedet får i Google. Google utelater også i mange tilfeller de dupliserte sidene. I mange av våre sider har vi like sidetitler på norsk og engelsk, siden alle titler avsluttes med organisasjonsnavn. På de engelske sidene har vi nå fått engelsk organisasjonsnavn til slutt. En sidetittel er for øvrig det du ser i fanen i nettleseren din.

• [HVL-762] – Endring i titler på studieplaner

Saken omhandler igjen dupliserte sidetitler. Siden vi nå publiserer studieplaner for flere årskull måtte vi endre titlene til å reflektere det.

• [HVL-763] – Dupliserte titler for emne

Igjen en sak om dupliserte sidetitler, men denne gangen om store og små bokstaver. For Google er ING1020 og ing1020 to forskjellige ting, mens det i realiteten er det samme for oss. Vi har nå endret slik at alle nettadresser inneholder kun små bokstaver, og unngår da 2500 dupliserte titler i Google.

• [HVL-764] – skille intranett og eksterne sider i søk

Tidligere i uka hadde vi problem med søk i Compendia på Vestibylen. Dette er nå fikset, men i feilsøkiningsprosessen ble det oppdaget at emner var søkbare i Vestibylen. Det var ikke krise, men forstyrret søkeresultat og er nå fjernet. Emner er kun søkbare på de eksterne sidene våre.

• [HVL-765] – Endring i studieplan-malen

Noen studieprogram har oppstart både høst og vår, og i en studieplan ble disse listet ut som «kull 2017» to ganger. Vi har nå fått skille mellom vår- og høstsemesteret i opplistingen

mm
Informasjonsviter med bred webkompetanse. Hovedfokus på brukervennlige nettsider gjennom analyse, testing og kjærlighet til brukere