Medieanalyse for november

Høgskulen på Vestlandet hadde totalt 253 treff i media i november. I tråd med tidligere tendenser er det flest nøytrale oppslag (50,2 prosent).  Saker som havner i kategorien «nøytral» vil si oppslag der høgskulen er omtalt, men som verken etterlater et negativt inntrykk eller profilerer høgskulen spesielt.

47 prosent av sakene er positive for høgskulen. Det vil si at de profilerer fagligheten og profilen til HVL. Frode Thuen ved HVL forteller at aktiviteter sammen, er en god oppskrift på et langt og godt samliv. Professor Torgrim Log forsker på lyngbrannfare, og omtaler lyngheiene som en tikkende brannbombe i Norge. Debatter i energi og vann-bransjen snakket om at det trengs kraft til nyskapning. Og at HVL er en av de sterkeste i landet på utdanning og utvikling i disse kategorier. Det blir også gitt klarsignal for nytt høyskolebygg i Bergen.

Søylegrammet under forteller noe om størrelsen på kildene der HVL er omtalt. Dette viser at vi har hatt mest omtale i «annen dekning» i november. Det vil si regionale aviser/radio/nettsteder og lignende som faller naturlig under kategoriene lokal/regional/riks. Vel 33,1 prosent av omtalen har vært i her.  29,2 prosent av omtalen kommer i kategorien lokal dekning. 19 prosent er i regionale medium og 19,8 i riksmedium.

De fleste sakene er på web (54,2 prosent). Print utgjør 35,6 prosent, og resten er radio.  Når det gjelder enkeltmedium har Bergens Tidende, Studvest, Haugesund Avis, Sogn Avis, Bergensavisen og NRK Radio flest saker der HVL er omtalt, deretter følger På Firda, NRK Radio P2, Stavanger Aftenblad, A-magasinet papirutgave, Sunnhordaland og Klassekampen.