Medieanalyse for oktober

Høgskulen på Vestlandet hadde totalt 314 treff i media i oktober. I tråd med tidligere tendenser er det flest nøytrale oppslag (63,1 prosent).  Saker som havner i kategorien «nøytral» vil si oppslag der høgskulen er omtalt, men som verken etterlater et negativt inntrykk eller profilerer høgskulen spesielt.

35,4 prosent av sakene er positive for høgskulen. Det vil si at de profilerer fagligheten og profilen til HVL. Forskere ved HVL peker på det er ønsket mer dialekt i norskopplæringen og nynorsk for de minste. I mange av sakene svarer Frode Thuen på samlivsspørsmål i media, blant annet om mobilbruk i parforholdet. Noen av sakene handler også om hjemmemonitor gir trygghet for det eldre. Det er blant annet spesialsykepleier Tone Merete Norekvål som tester ut teknologi i stadig utvikling. Dette vil kreve mer av helsepersonell og pasienter. Redaktør Ola Svein Stugu og forfatterne av «Soga om Sogn og Fjordane» har presentert og gitt ut sin fylkessoga. HVL tilbyr master i IKT i læring, vi trenger mer av koding inn i skolen. Rektor sikter mot vestlandsuniversitet, og at grunnutdanningen vil utvikle campusene.

Søylegrammet under forteller noe om størrelsen på kildene der HVL er omtalt. Dette viser at vi har hatt mest omtale i «lokal dekning» i oktober. Det vil si lokale aviser/radio/nettsteder og lignende som faller naturlig under kategoriene lokal/regional/riks. Vel 33,1 prosent av omtalen har vært i her.  34,7 prosent av omtalen kommer i kategorien lokal dekning. 9,24 prosent er i regionale medium og 22,9 i riksmedium.

De fleste sakene er på web (56,1 prosent). Print utgjør 38,5 prosent, og 5,41 prosent er annet.  Når det gjelder enkeltmedium har Firda, Haugesund Avis, Studvest, Bergens Tidende og Khrono flest saker der HVL er omtalt, deretter følger På Høyden, Sogn Avis og Bergensavisen.