There and Back Again

2016-09-17-10-11-28

Den første uka mi i Glasgow er over, og FOR en uke det har vært! Studentorganisasjonene har satt av hele uka til arrangementer; enten det er guidede turer på campus og i sentrum, informasjon om klubber og sporter du kan bli med på, språkkafé eller fester. Det er virkelig umulig å ikke finne noe du vil delta på. Når dagen er omme sovner du så vanvittig godt og utslitt under en varm dyne.

Min personlige favoritt blant aktivitetene var fredagens ”Ceilidh”. Dette er navnet på tradisjonell, underholdende skotsk (og irsk) selskapsdans. Sammen med en gjeng internasjonale studenter dro jeg avgårde til en nydelig gammel kirke som var blitt leid som lokale for anledningen. Her var det bare å kaste seg ut i dansen til lyden av tradisjonell musikk fra live studentband, og håpe på det beste. Så svett, sliten, forvirra og lattermild har jeg ikke vært på lenge!img_7649

Noe av det beste med å være på utveksling er å bli kjent med landet du er i. Det fineste jeg gjorde da jeg bodde i Sør-Afrika et semester var å reise rundt i hele landet (og landene rundt). Jeg hoppet derfor på første sjanse til å gjøre det samme her: helgen min ble booket full av turer i det skotske høyland.

Jeg har sett Loch Lomond, Loch Ness og Inverness. Og jeg har reist til Oban og Isle of Seil. Istedet for å beskrive (det som for mange er) ukjente steder tror jeg heller jeg lar bildene mine skissere reisen. Men for å oppsummere: jeg har hatt en strålende helg!

Lørdagens reisevei så slik ut:

loch-ness-loch-lomond-inverness

Loch Lomond så helt magisk ut i den tidlige morgendisen. Har du hørt sangen The Bonnie Banks O’ Loch Lomond? Hvis svaret er «nei» så vet du hva du skal google nå.

2016-09-17-10-21-03

Allerede ved Loch Lomond har man entret the Highlands. Det kan rett og slett ikke beskrives som noe annet enn magisk. Du har kanskje sett Skyfall eller Harry Potter? Det er en grunn til at de velger å filme scener fra disse i Glencoe:

2016-09-17-12-00-29

Og la oss ikke glemme Loch Ness. Jeg er sikker på at Nessie så meg, men om jeg så henne er en helt annen historie…img_7665

Etter nerdete sightseeing ved Loch Ness reiste vi videre nordover. Inverness anses som det nordlige Skottlands hovedstad. Reiser du lenger nord enn dette så finner du bare småbygder. Tross Skottlands rykte for å være like grått som Bergen, fikk vi solskinn.

2016-09-17-17-38-10

Det ble 12 timer på reisefot (per buss) på lørdag. Jeg gikk lykkelig til sengs da jeg kom hjem til studenthybelen. Søvn var viktig, siden jeg skulle like tidlig opp på søndag for nye eventyr.

Søndagens tur fulgte denne ruta fram og tilbake:

oban-og-isle-of-seil

Hvis du vil spise lokal sjømat, så er virkelig Oban stedet å reise til. Jeg testet ut litt lokal laks. I tillegg greide jeg ikke dy meg; jeg måtte jo prøve østers når jeg først hadde muligheten (og det ikke var urealistisk høye priser slik som hjemme).

img_7688

2016-09-18-13-17-322016-09-18-13-22-58

Etter å ha utforsket Oban reiste vi videre til Isle of Seil. Der fikk vi beskjed om å gå over denne brua. Det gir visstnok hell. Dette er Clachan Bridge, også kjent som the Bridge over the Atlantic.

img_7689

På Isle of Seil kan man også vandre (aka kave seg oppover blant sauer) til et vanvittig fint utkikkspunkt. Tross vind og yr og maskara som rant avgårde var vi rimelig lykkelig for å ha kjempet oss til topps.

2016-09-18-17-20-08

En slik begivenhetsrik helg gjorde meg (nesten) klar for å starte semesteret på skolen. Denne uka har jeg så smått begynt med undervisningen. Det er både interessant, forvirrende og rart. En opppdatering kommer selvsagt etterhvert.

0 kommentarer til «There and Back Again»

1. Hei!

Godt å se at du har kommet deg vel frem! Og for et flott førsteinntrykk du har fått av Skottland!

Vi gleder oss til å følge bloggen din videre!

Hilsen alle på Internasjonalt kontor!