«Welcome, welcome to another year at Hogwarts»

2016-09-25-14-26-11Avsløring: Jeg har begynt på Galtvort! (Ta det rolig; dersom du ikke kan se noen borg på bildet, så er det bare fordi du er en gomp.)

Dette er vel kanskje ordene de fleste Potter-nerder som flytter til Skottland ønsker å ytre. Jeg skal innrømme at jeg lyver. Litt.

Skolehverdagen min ser nok litt mer slik ut:

img_7759

Forrige uke var første uke med undervisning her på Strathclyde. Jeg fikk litt av hvert å bryne meg på, ikke minst fordi jeg så meg nødt til å bytte ut et av fagene mine. Selvom HiB forhåndsgodkjenner fag, og selvom Strathclyde ga meg innpass i fagene, så står jeg selv på ansvaret for å passe på at timeplanen går opp i opp. Er det én eneste ting som kræsjer med en annen, så får man ikke lov til å beholde oppsettet.

Detaljert informasjon om slike ting har jeg ikke hatt tilgang til før den første undervisningsuka. Jeg var egentlig en av de heldige som hadde valgt seg fag som faktisk gled rett inn i timeplanen, men da jeg dro på forelesning oppdaget jeg at det ene faget mitt var noe helt annet enn jeg hadde forventet.

Jeg hadde småpanikk i blikket da jeg gikk igang med å oppdrive informasjon, både via hjelpende ansatte på Business School-fakultetet og via internett. Mailer ble sendt hjem til HiB med forespørsel om hva slags fag de ville akseptere. Jeg er ekstremt takknemlig, fordi alle jeg har mast på og stilt spørsmål til har svart både raskt, fornuftig og ekstremt vennlig. Til slutt endte jeg med en fagkombinasjon som både jeg og timeplanen var tilfreds med. Dette semesteret skal jeg altså studere følgende:

• Work Psychology for HRM
  • Work, Employment and Society
  • Internationalisation of Tourism Products and Services

Fordypningen min er administrasjon og ledelse, så jeg tror denne fagkombinasjonen kommer til å fungere flott.

Pensummengden er stor, arbeidskravene er høye og semesteret er kort. Jeg har med andre ord allerede blitt godt kjent med universitetsbiblioteket.

Tross litt uro, mye kartlesing (for å finne riktig forelesningssal på campus) og et savn etter både samboeren og bestevenninnen min hjemme i Bergen, så gikk første skoleuke veldig greit. Dette måtte selvsagt feires med enda en reise, derav det begeistrede Galtvort-bildet ovenfor. Søndag suste vi sørover, faktisk helt over i England.

Reiseveien så slik ut:

skjermbilde-2016-09-27-17-12-13

Vi (en del av mine internasjonale venner og jeg) storkoste oss. Reisen oppsummeres kanskje best med at vi er rimelig sjalu på den engelske Lorden og familien hans som får bo i denne utrolige borgen. Vi fikk ikke lov å ta bilder innendørs, men tro meg: om du googler Alnwick Castle så vil du få bakoversveis (og kanskje vil du også kjenne igjen noen scener både fra Harry Potter og Downton Abbey).

2016-09-25-16-10-37

2016-09-25-14-24-39