Første uke vel overstått!

Hola a todos en Noruega 😀

Vår første uke i Cochabamba er fullført, og vi har det veldig bra!

img_3721

Mandagen startet med å bli kjent med noen av barna vi skal jobbe med på casa uno. Vi ble tatt godt imot, og etter litt lek og morro var vi så utslitt at vi måtte ta det helt piano resten av kvelden. Tirsdagen startet tidlig om morningen. Vi dro til et stort arrangement på en burgersjappe som heter Globos som var for de minste barna. Her var det liv og røre med stor lekeplass, klovner, musikk og mat. Etter 6 timer med mye lyd fra flere hundre barn var vi fornøyd med å dra fra arrangementet. Taxituren frem og tilbake til barnehjemmet var noe annerledes enn i Norge. Plutselig satt vi 15 personer i en taxi…Trafikksikkerhet, hva er det??

img_3696

Ellers har vi spilt mye ball på casa dos hele uken. De fleste på barnehjemmet er glad i ballspill, og vi har sett at det er en luddig aktivitet for å bli bedre kjent med barna vi skal jobbe med! Vi har også snakket med barnehjemmets psykolog. Hos ham fikk vi en del informasjon og tips om barna vi skal ha hovedfokus på. Dette var veldig nyttig for oss, selv om alt gikk på spansk og det var enkelte ting vi ikke forstod 100%. Mange av barna og ungdommene er også veldig interessert i hvordan man sier spanske ord og setninger på engelsk eller norsk. En av jentene på 8 år trodde at ‘’get money’’ betydde hvordan har du det på engelsk.. Etter litt latter og fortvilelse måtte vi forklare at noen hadde nok lurt henne og at det betyr å skaffe penger. Vi tenker å ha ett lite engelskkurs for de som er interessert når vi har blitt litt flinkere i spansk. Dette ble mottatt med stor iver når vi luftet forslaget ved middagen!

img_3805

Bilde: Gunnhild chiller med noen av på casa uno.

Fredag tok vi oss vår første tur til byn. Destinasjonen var postkontoret og turistkontoret. Etter å ha komt oss på en trufi (minibusser/fellestaxier) her nede, ankom vi Plaza Colon som skulle være det turistinformasjonen lå, og rett i nærheten av postkontoret. Etter å ha spurt 2-3 personer var det forsatt ingen turistinformasjon å finne. Vi fant da ut at vi skulle heller bevege oss inn på et kjøpesenter, men her var det stengt pga siesta. Det hadde vi ikke tenkt på. Heldigvis satt det en mann med et informasjonkort på senteret som ga oss et god forklaring på hvor postkontoret var, og etter litt mer vandring fant vi frem! Hallelujaaa!!

Saludos de Marie y Gunnhild!

Én kommentar til «Første uke vel overstått!»

1. Hola,aca Marcelo de Bergen colega de mi amigo Jan Petter Leverkusen ,estan muy lindas la fotos espero que sigan pasando una linda experiencia en Cochabamba desde aca les mandamos un gran saludos.