York St John University

Dette er min sjette uke på utvksling ved York St John University, så jeg tenkte det var på tide å snakke litt om skolen og fagene jeg tar her.

Så langt liker jeg skolen veldig godt. Den første uken var det Welcome Week, der de internasjonale studentene hadde et eget program som inkluderte registrering på skolen, informasjon om universitetet, gjennomgang av biblioteket osv. Det var også valgfrie forelesninger om andre ting som internasjonale studenter kunne finne nyttig, som for eksempel hvordan opprette en britisk bankkonto. I tillegg til dette hadde de flere sosiale sammenkomster både tidlig og sent. Det er imidlertid verdt å merke at dette var også del av det de kaller Fresher’s Week, og at det derfor var hovedsakelig førsteårsstudenter som deltok.

Jeg valgte to fag (eller moduler) innenfor engelsk litteratur, og ett innenfor kreativ skriving, og er veldig fornøyd med disse. Jeg går i klasse med andreårsstudenter som hovedsakelig studerer litteratur, film eller historie. Litteraturfagene er delt opp i en forelesning og et seminar i uken, mens faget som handler om kreativ skriving har en litt lengre workshop, men ingen forelesninger.

Fagene jeg tar er:

Cultures of Childhood – der vi har lest flere forskjellige bøker som Peter Pan, The Secret Garden og Alice’s Adventure’s in Wonderland. Her snakker vi mye om de forskjellige holdningene til barn gjennom tidene, og hvordan disse holdningene er synlige i barnelitteraturen fra den perioden. Jeg synes dette faget er spesielt nyttig da jeg går på lærerutdanning.

Imaginary Worlds: Reseaching Science Fiction – hvor vi leser forskjellige Science Fiction tekster og diskuterer dem i seminarene. Her diskuterer vi mer abstrakte ideer, og analyserer mye.

Writing Reality; Creative Non-Fiction – der, som sagt, vi bare har en workshop i uken, og ingen forelesninger. Her har vi fokusert mye på forskjellige skriveteknikker, og forskjellige sjangre, som memoir og biografi. Hver workshop får vi en liten skriveoppgave, og bruker noen få minutter på å skrive. Så tar vi med oss dette hjem, og utvikler en ”creative piece” til neste gang. I løpet av den neste workshop-en deles vi inn i grupper og gir konstruktiv kritikk til det vi har skrevet. I dette faget lærer vi altså mye om skriving, noe som gir fordeler i de andre fagene også.

Vi har ingen eksamener i disse fagene, men heller innleveringer. I litteraturfagene skal vi levere inn to separate oppgaver, en i november og en i januar. I Writing Reality har vi imidlertid en mappeinnlevering, der vi skal ha med to kreative tekster, og en kritisk stil som forklarer hva vi har skrevet om, hvilke metoder vi har brukt osv.

Én kommentar til «York St John University»