It’s beginning to look a lot like Christmas in Glasgow

img_8363

Første søndag i advent. Det nærmer seg desember. Julelysene er tent i hele byen. Vi har vakre solnedganger på kalde vinterkvelder, og når mørket kommer er det stemningsfullt å vandre i gatene og gjennom julemarkeder.

img_8279

Semesterets siste essay er innlevert. Én ”poster presentation” gjenstår, men ellers er alt gruppearbeid unnagjort og det er tid for å lese til eksamen. Den kommende uka består av repetisjonsforelesninger. De kommer nok godt med. Jeg planlegger mange timer med kakaokoppen og gjennomlesing av semesterets notater for å forberede meg til første eksamen tirsdag 6. desember. Som norsk student er det en smule skremmende at eksamen bare er to timer lang. Likevel har jeg vært gjennom denne eksamensformen på utveksling i 2010. Det gikk bra den gang, så det vil nok gå bra nå også.

Den essensielle kaka-/tekoppen.
Den essensielle kakao-/tekoppen.

November har vært en hektisk arbeidsmåned. Gruppearbeid krever mye tid og energi, og en del frustrasjon. Likevel har det vært tid til hyggelige middager med venner, norsk julebasar i West End, fyrverkeri, konsert med et veldig lokalt band, smil og latter og dans på Ceilidh, kinobesøk, omvisning og prøvesmaking på lokalt bryggeri, tur til Edinburgh og Falkirk … og så må jeg jo ikke glemme besøk fra HiB-lærere. En helaften med Henry og Ole Jakob var absolutt med på å løfte opp humøret i en hektisk skoleperiode.

Julebasar
Fyrverkeri 5. november.

gig
Prøvesmaking på Tennent's
Prøvesmaking på Tennent’s
Nærkontakt med lokalbefolkningen
The Kelpies i Falkirk
Henry og Ole Jakob på Strathclyde-visitt

Det føles rart at det er under en måned igjen til jeg skal reise hjem til julefeiring med familien i Oslo. Men så er det også uendelig fint å få flytte hjem igjen til samboeren og Bergen. I mellomtiden kan jeg glede meg til besøk av familie neste helg. Etter eksamen kommer også min fineste venninne på tur hit. Disse siste ukene kommer med andre ord til å bli knakende bra.