Livstegn fra Moshi

Hei alle sammen! Nå er det en stund siden vi har blogget, og her kommer en liten oppdatering på hva som har skjedd siden sist;

Siste del av oppholdet på Zanzibar var vi i landsbyen Kiwengwa på et hotell som heter Zan View Hotel. Hotellet var fint, men det var ikke så mye å finne på i området. Slik som i Nungwi var det også her stor kontrast mellom turist og lokalbefolkning. Vi brukte dagene på hotellet med total avslapping, og solte oss ved bassenget hver dag. Vi delte et familierom og fikk i den anledning mulighet til å bli enda bedre kjent med hverandre. Vi koste oss mye på kveldene og fikk mange nye venner. Vi fikk også prøvd oss litt på swahili da vi ble kjent med noen av dem som jobbet på hotellet.

I løpet av oppholdet på Zanzibar hadde vi alle vår runde med sykdom, noen verre enn andre. Dette bedret seg heldigvis akkurat i tide før vi skulle ta fly til Moshi (som ikke hadde toaletter på flyet…). Flyet vi skulle ta var svært lite, og det var bare plass til 10-15 passasjerer. Noen av oss gruet seg veldig til denne flyturen på grunn av flyskrekk, men det gikk veldig fint og vi landet trygt på Kilimanjaro Airport.

Nå har vi vært i Moshi i to uker, og hverdagen har begynt igjen. Vi bor på et område med mange boliger som heter «The Doctors Compound», og dette er tilknyttet KCMC (Kilimanjaro Christian Medical Centre). Her bor det for det meste studenter som har praksis ved sykehuset og leger som jobber der. Det er godt samhold blant studentene her, og det er lav terskel for å finne på ting sammen etter praksis og i helgene. Standarden i huset vi bor i er annerledes fra hva vi er kjent med hjemmefra, men det tok overraskende liten tid før vi ble vant til de nye omgivelsene våre. Vi bor sammen med to hyggelige legestudenter fra New Zealand og titalls med maur, edderkopper, mygg og salamandere. Strømmen kommer og går litt som den vil, og da er det bare å finne frem hodelyktene våre som vi heldigvis pakket med oss. Vi dusjer i kaldt vann for å spare penger på strøm, men dette synes vi alle er helt greit siden det er så varmt ellers. Det er ikke vaskemaskin i huset, og derfor har vi blitt nødt til å lære oss kunsten med å vaske klær for hånd. Vi lever altså litt mer primitivt her enn hjemme i Norge, men det tenker vi at vi bare har godt av.

Siden vi ankom Moshi, har vi vært en uke på fjellet Kilimanjaro (kommer eget innlegg) og en uke i praksis på KCMC. Vi har foreløpig vært på gynekologisk avdeling, og skal de neste syv ukene fordele oss på fødeavdeling, pediatri, akuttmottak, brannskadeavdeling og dialyse. Vi merker allerede at det er stor forskjell på helsevesenet her sammenlignet med hjemme. Vi har fått mange nye inntrykk allerede, og vi er spente på hvordan de neste ukene i praksis kommer til å bli!

På ettermiddagene etter praksis brukes tiden for det meste på soling i hagen, kortspill, bachelorskriving og matlaging. Det å lage middag i huset vårt er ikke «bare bare» da stekeplatene og ovnen tar veldig lang tid før det blir varmt. Vi må gjerne beregne 1-2 timer når vi lager mat hjemme. Når vi er på latsiden drar vi på en av de mange restaurantene som er i nærområdet. Til vår store begeistring er det et marked i nærheten av sykehuset der det selges masse frukt og grønnsaker til en veldig billig pris. Vi betaler for eksempel 50 øre for en banan og under 2 kr for en avokado!

Pasienttoaletter på sykehuset.

Pasientrom på sykehuset som hadde 12 sengeplasser.

Baadaye!

Én kommentar til «Livstegn fra Moshi»

1. Åååhh så masse dere får oppleve! Dette kommer dere til å ha i minnet så lenge dere lever👍 Flott skrevet og fine bilder😊 Hilsen Rikke sin pappa 😘