Første møte med New Zealand

Kia Ora!

Sky Tower i sentrum av Auckland

Nå har vi vært i New Zealand i en lang og innholdsrik måned. Vi har flyttet inn i studentleilighetene WSA og har kommet i gang med skole. Første uke i semesteret er nå ferdig og møtet med AUT  og Auckland er positivt.

Det tok oss ikke mange dager før vi skjønte at systemet på AUT er ganske ulik slik det gjøres på HVL. Vi fikk oss et godt sjokk da vi fant ut at konsentrasjonen måtte holdes oppe mer enn 45 minutter, siden det ikke er pause mellom timene. Fagene er fordelt inn i rene forelesningstimer og rene workshop-timer. Hele karakteren vil heller ikke bestemmes på eksamen, men også på innleveringer, tester, fremføringer og gruppeoppgaver. Disse begynner du å få allerede i uke 1. Din koordinator her nede blir mest sannsynlig Kenneth Holt. Han er veldig flink og vil aldri bli lei av å svare på dine 4959 mailer og oppmøter på kontoret. Han vil det beste for deg.

Av andre aktiviteter arrangert av skolen eller spesielt for utvekslingsstudenter anbefaler vi veldig Maori weekend. Det høres kanskje kjedelig og rart ut, men det er veldig gøy og er en veldig god mulighet til å bli kjent med de andre utvekslingsstudentene og maorikulturen. Hele helgen er fullpakket med ulike aktiviteter og du vil ende opp med å gladelig synge maorisanger mens du holder hendene til alle andre.

Til slutt har vi en liten liste med tips om hva vi gjerne skulle visst før vi dro:

• 15 grader i New Zealand er ikke som 15 grader i Norge. Pak VARME klær, ikke bare sommerklær.
  • Husene er ikke isolert slik vi er vandt med, så igjen pakk gode klær.
  • Wellesley er dyrt, men du vil slite med å finne billigere leiligheter i sentrum, og nesten alle andre utvekslingsstudenter er her, så du vil føle du går glipp av morroen om du ikke bor der. Men forbered deg på en skitten leilighet.
  • Kom en liten stund før skolen starter slik at du blir kvitt jetlag og blir kjent med byen før du blir travel med skole og andre aktiviteter.
  • Ha med en større pengebok, for du vil gå rundt med mye kontanter.
  • Ikkje kjøp pakken med dyne, puter og sengetrekk fra WSA, du får mye billigere på Warehouse i sentrum.