Tilbakeblikk – da vi først ankom Brisbane

Brisbane, for en fantastisk by!

Tiden går fort! Vi (Vanja og Marthe) har snart vært her i Brisbane i 2 måneder nå!! Men på en måte føles det som vi har vært her mye lengre. Vi har opplevd mye nytt og spennende på svært kort tid, og det har vært mange nye inntrykk og mye å ta innover seg. Vi har møtt mange nye mennesker og blitt kjent med folk fra hele verden. Det er stort sett andre utvekslingsstudenter vi har vært med, noe som gjerne er naturlig siden de også er interessert i å utforske både byen og landet.

Vi ankom Brisbane natt til 22. juni etter en lang og slitsom reise. Vi reiste sammen med en som heter Beathe, som vi traff på Høgskulen sitt informasjonsmøte om utveksling. Hun hadde noen kjentfolk i Brisbane og vi fikk bo hos dem de første nettene i Australia. Siden vi ankom Brisbane på natten, og vi naturligvis var veldig trøtte og slitne etter den lange reisen, hadde vi ikke store problemer med jetlag og det å komme inn i en ny tidssone (8 timer før Norge).

Det første vi gikk for å fikse var australsk sim-kort til mobilene våre. Vi valgte Vodafone, som vi mente hadde det beste tilbudet. Dagen etter startet jakten på leilighet. Vi reiste til Brisbane en uke før skolens blikjent-uke startet slik at vi forhåpentligvis skulle klare å finne et sted å bo og få ting på plass. Vi hadde på forhånd vært i kontakt med et par steder og hadde allerede avtalt noen visninger. Det ble suksess på visning nummer 2, og vi fikk flytte inn allerede dagen etter visningen. Leiligheten ligger ca. 10 minutter med buss fra campuset vårt, og da er det bare et par stopp lengre før vi er i sentrum. Vi er fortsatt veldig fornøyd med leiligheten vår, selv om vi har hatt besøk av to kakerlakker. Det blir ganske kjølig på kveldene (det er jo tross alt vinter her borte) så vi måtte ut og kjøpe oss nye tøfler og et par tepper. Ny og varm pysjamas måtte også til. Så vi anbefaler at folk som reiser bort hit på denne tiden av året har med seg noen ekstra par varme plagg for kveldene.

Selv om det er vinter her er det ganske så varmt i forhold til det vi er vant med hjemme. De fleste som bor her fast synes det er kaldt her nå, og de blir like sjokkert hver gang vi forteller at deres vinter er som vår sommer hjemme i Norge. Vi er veldig spent på hvordan det blir nå når det går mot varmere tider her. Vi synes jo det er varmt med 25 grader midt på dagen!

Uken etter vi hadde flyttet inn i den nye leiligheten vår, dro vi på en bli-kjent-tur til Byron Bay arrangert av skolen vår, Griffith University. Dette er en tur vi anbefaler alle å bli med på. Her ble vi kjent med mange andre utvekslingsstudenter samtidig som vi blant annet fikk lære å surfe og padle i kajakk med delfiner som svømte rett ved siden av oss. Det var en fantastisk opplevelse!

3 uker etter vi ankom Brisbane, var det endelig Christina sin tur til å reise hit. Hun reiste sammen med en som heter Ada, som hun kom i kontakt med gjennom Høgskulen sin Facebookgruppe for utvekslingsstudenter.

Christina sin skole (Queensland University of Technology) begynte et par uker senere enn vår skole (Griffith University). Grunnen til dette er at Griffith nylig har startet med trimester istedenfor semester, og har altså da delt året inn i tre perioder istedenfor to. Vanja og Marthe måtte derfor dra fra Norge bare et par uker etter bacheloroppgaven var levert inn, noe som gjorde at det ble litt travelt og mye som fortsatt måtte fikses de siste ukene før vi skulle reise. Heldigvis ordnet alt seg i tide! Vi er allerede halvveis i trimesteret vårt nå, noe som er veldig deilig. Men det er også litt trist, fordi det betyr at vi snart er ferdig på skolen her borte, og vi trives så godt at vi gjerne skulle ha gått her lengre!

Det var veldig koselig å få Christina bort hit til oss, og vi tre har sammen opplevd mye gøy og spennende! Men vi har fortsatt masse mer vi gleder oss til å gjøre og steder vi gleder oss til å besøke. Vi skal fortelle mer om hva vi har gjort hittil i oppholdet vårt i Down Under i de neste innleggene!