Livet på Griffith

Trimester 2 på Griffith

Her er vårt campus, South Bank (Queensland College of Art)

Dette er ett av Griffiths 5 campus (South Bank, Nathan, Mount Gravatt, Logan, Gold Coast). Her finner man bare fag innenfor kunst og det er derfor ikke et veldig stort campus. Det som er veldig kjekt med vårt campus (synes vi), er at det ligger ganske sentralt, og vi har ofte gått inn til byen etter vi er ferdig med timene våre. Det er også mange ulike kafeer og restauranter rundt skolen, noe som er veldig kjekt når vi har lunsjpause!

Nå har Vanja og Marthe studert på Griffith i hele 11 uker. Vi har bare 1 uke igjen av trimesteret vårt. Det er litt rart å tenke på. Det har gått utrolig fort. Det har vært litt utfordrende noen ganger å studere kunst på engelsk med tanke på det akademiske språket og ulike kunstbegrep, men det har vært utrolig kjekt og lærerikt. Og vi er veldig glad for at vi valgte å dra på utveksling til Brisbane!

Her på Griffith har vi tre forskjellige kunstfag som til sammen gir 40 credit points, noe som tilsvarer 30 studiepoeng hjemme i Norge. Da vi først kom hit hadde vi planlagt å ha fire fag, fordi de fleste fagene gir 10 credit points. Vi oppdaget første uken at det ene faget vårt ga 20 credit points, og vi trengte derfor bare å ha to andre i tillegg til dette. Fagene vi har nå er Studio Foundations 2, Drawing Foundations og Musings on Modern Art.

Musings on Modern Art er teorifaget vårt der vi lærer om moderne kunsthistorie. Her har det noen ganger vært litt utfordrende tekster å lese til timene på grunn av kunstuttrykk på engelsk (til og med de australske studentene synes noen av tekstene har vært vanskelige). I tillegg har det vært litt utfordrende for oss med det akademiske språket siden vi måtte sette oss inn i en ny referansestil (Her bruker de Chicago i stedefor APA). Musings on Modern Art består av to deler: først en fellesforelesning (lecture) på 50 minutter om ukens tema, og deretter en undervisningsøkt (tutorial) på 1 time og 20 minutter der vi er delt i klasser på rundt 20 studenter. Her diskuterer vi det som ble sagt på forelesningen og går dypere inn i det vi har lest til timen. Dette er veldig kjekke og lærerike timer, og vi er veldig fornøyd med læreren vår.

Drawing Foundations er tegnefaget vårt. Her har vi lært ulike tegneteknikker og fått kjennskap til ulike materialer. Vi har også den mest fantastiske læreren i dette faget! Vi merker selv at vi har blitt bedre til å tegne etter disse 11 ukene, og neste uke skal vi vise frem noen av tegningene våre til vurdering. Vi hadde en midtveisvurdering i uke 6 og er snart klar for sluttvurderingen vår. I tillegg til at vi skal ta med noen av tegningene våre til vurdering, har vi en Portfolio på nettet der vi laster opp alt vi har tegnet. Denne portfolien vil også være med i sluttvurderingen vår.

Studio Foundations 2 er faget vårt som gir 20 credit points (dette er fortsettelsen fra trimester 1). Dette faget er delt inn i tre deler der vi har ett kurs i fire uker. Studentene som tar dette faget går gjennom 6 ulike fag i løpet av to trimestere, mens vi fikk sjansen til å ta 3 av disse. Fagene Vanja fikk ha var Paper/Print/Book, Sculpture og Jewellery and Small Objects. Fagene Marthe fikk ha var Photographic Concepts, Sculpture og Painting. Vi har trivdes veldig godt i alle fagene vi har hatt, og det har vært kjekt å få prøve litt forskjellige ting. Siden vi ikke har hatt alle fagene sammen har vi også kunne lære litt av hverandre. Vi har hatt fremvisning og fått vurdering i to av kursene og vi er snart klar for den siste vurderingen nå. I disse fagene har vi også en egen online Portfolio som blir vurdert.

Karaktersystemet her er litt annerledes enn hjemme. Her blir karakteren vår gitt ut ifra 100 og hvor mange prosent vi får tilsvarer ulike karakterer. Man må minst ha 50 % totalt for å bestå faget, og hver innlevering eller vurdering har ulik verdi for den helhetlige karakteren. Siden vi har de fagene vi har, skal vi ikke ha noe eksamensperiode i motsetning til mange andre. I Musings on Modern Art har vi en stor innlevering som teller 40 % av karakteren vår, og i de to andre fagene skal vi vise frem hva vi har laget. Det er veldig deilig å slippe å sette seg ned for å lese til en stor eksamen på slutten av semesteret, men det har likevel vært mye jobb for oss gjennom hele semesteret. Men det har vært veldig kjekt, og vi har kost oss med oppgavene (de aller fleste i alle fall!).