Fresher’s Week

Denne uken har vi hatt Fresher’s Week, som er en slags fadderuke her i Dublin. Uken startet med at vi var på et infomøte for alle utvekslingsstudenter på Trinity College, og deretter omvisning på campus. Fresher’s week er litt annerledes enn fadderuken i Norge. Istedet for å bli delt inn i en gruppe som man omgås med hele uken, må man ta mer initiativ selv for å finne venner i starten, men det gikk fint siden vi ble delt inn i mindre grupper under omvisningen. I tillegg til dette kan man melde seg inn i ulike «societies», som er grupper som alle har forskjellige arrangementer ut i fra hvilke tema de er. Vi har meldt oss inn i Law Soc, Hiking Society, International group, Jazz, Physiotherapy og The Philosofy Society. Societiesene er ment for at man skal få være med på ulike aktiviteter og sosialisere seg.  Gjennom dette har vi blitt kjent med en del andre internasjonale studenter, og i løpet av uken planlegger vi også å prøve ut Rugby og Roing for å se om dette er noe for oss.

The Pav – skolepuben
Stands for de forskjellige Societiesene under Fresher’s Week

Arrangement hos The Phil Society

Våre nye internasjonale venner :)))

I går arrangerte Hiking Society en tur til Glendalough, som er en innsjø litt utenfor Dublin. Vi kjørte buss i ca. 1 time, og gåturen varte i omtrent 5 timer. Det var en veldig fin tur, med mye grønn natur. For oss som ikke har vært utenfor bykjernen etter vi kom var det veldig fint å få se litt mer av hvilken natur Irland har å by på. Veldig mange internasjonale studenter melder seg inn i denne Societyen av samme grunn som oss, for å se mer av Irland og møte flere internasjonale studenter.

«Bussjåføren så veldig Irsk ut, vi må ta med bilde av han» -Marthe

Hello bois

Ellers har vi også oppdaget en nydelig park, St. Steven’s Green, bare 10 minutter fra der vi bor. Den ligger i enden av Grafton Street, en veldig populær handlegate, som går fra Trinity College og til det nordlige hjørnet av parken.

Peace out fra regnfulle Dublin