Deilig å være norsk i Danmark

Nå har vi vært over en måned på utveksling, og kan trygt si at det virkelig er deilig å være norsk i Danmark. Vi har funnet oss godt til rette både i praksis, sammen med de andre utvekslingsstudentene og ikke minst i den vakre byen vi bor i; Hillerød.

Vi er to sykepleierstudenter som går vårt 3. år i Bergen. Vi bestemte oss for å reise til Danmark på utveksling fordi vi ønsket en praksis som kunne gi oss et godt faglig læringsutbytte, i tillegg til det kulturelle. Vi ønsker å gi dere der hjemme et lite innblikk i hvordan det er å være på utveksling i et annet nordisk land! I dette første innlegget vil vi skrive litt om byen vi bor i, praksisplassen vår og skolen vi går på.

Oss

Hillerød
Hillerød er en by med litt over 30 000 innbyggere, som ligger nord for København. Det er snaue 50 minutter til hovedstaden med tog. Byen har flere gode restauranter og en hyggelig gågate med utsikt mot Fredriksborg slott – som er byens store attraksjon. Heldige som vi er, så bor vi så sentralt at både sentrum, skolen og sykehuset er få minutters gange unna.

Fredriksborg slott – fra vår første kveld i Hillerød

Det er mange flotte turområder i og rundt byen

Praksis  og Proffesionshøjskolen UCC

I vår praksis her i Danmark skal vi være åtte uker på en kirurgisk avdeling. Avdelingen vi er på har pasienter med sykdom i nedre mage-tarm-region. Majoriteten er kreftpasienter. Det er veldig mange likheter mellom det norske og danske sykehuset. Dette føler vi er en stor fordel i forhold til at vi kan bruke kunnskapen vi får her når vi kommer hjem også.

Vi eelsker å være på operasjonssalen. Om man smisker litt med kirurgene får man hive seg med på mange 😉

Proffesionshøjskolen UCC har campus i Hillerød og i Carlsberg, København. Her er det flere dyktige og engasjerte lærere og studenter som hjelper oss utvekslingsstudenter dersom vi skulle lure på noe. Vi har blitt godt tatt i mot og har fått veldig god kontakt med de andre utvekslingsstudentene i Hillerød. Vi er en gjeng med mange ulike nasjonaliteter. Det er studenter fra Spania, Frankrike, USA, Palestina og Vietnam. Vi er flinke til å treffes, og har allerede fått mange gode minner sammen. Gjennom å bli kjent med disse studentene får vi også lære veldig mye om deres hjemland og ulike kulturer.

Utvekslingsgjengen i Nyhavn, København

Når vi har fridager reiser vi ofte til ulike byer i Danmark for å besøke slott, museer og andre severdigheter
Oss på Louisiana Museum of Modern Art

Hverdagen er helt super her i Danmark. Selv om vi dessverre har opplevd litt stress i forhold til oppsettet rundt utvekslingsoppholdet vårt og kommunikasjonen mellom skolene og sykehuset er alt tipp topp når vi har fått ting på plass.

Kos og klem fra Ida og Ingrid Marie