Erfaringer halvveis i semesteret

Dette har vi erfart om fagene hittil;

ENEL607 – Electrical circuits:

Dette er vårt favoritt-fag med vår favoritt-foreleser. Faget er veldig overkommelig og med passe mye arbeidsmengde. Vi har både forelesning og oppgaveregning i timene, og lab annenhver uke. Lab ligner mer på labene vi hadde første år på høyskolen. Foreleseren er mer enn villig til å hjelpe med oppgaveregning, men også til å fortelle oss hvor vi bør reise og hva vi bør gjøre.

ENEL610 – Embedded digital systems

Dette faget vil du slite med, og du vil slite mye. Vi har ikke alle forkunnskapene som vi trenger for dette faget, men selv de som har disse forkunnskapene sliter mye. Vi får assignments hver uke, og hver nye assignment er vanskeligere enn den forrige. Foreleseren er flink og prøver å hjelpe oss, og vi får faktisk en ekstra undervisningstime hver uke, men selv med dette har vi problemer. Det hadde vært et veldig godt fag om vi bare hadde hatt mer kontroll, men siden vi ikke har det vil vi absolutt ikke anbefale dette faget videre.

ENTR501 Entrepreneurship and innovation

Noe av det beste med dette faget er at vi ikke har eksamen, men har flere større assignments utover semesteret. Hittil har vi hatt en quiz om et kapittel fra boken og lagd en portfolio om oss som entreprenører i en essay. Gjennom hele semesteret har vi et gruppeprosjekt der vi skal prøve oss som gründere, lærer å lage ideer og hvordan vi får disse ut på markedet. Dette prosjektet skal presenteres på slutten av semesteret og den beste presentasjonen vinner en pris. Foreleserne er veldig strukturerte og gir ut all viktig info, men drukner oss ikke i meldinger på blackboard (AUT sin «it’s learning») hele tiden.

MGMT501 Management and organisation

Her er samme system med ingen eksamen, men heller flere større assigments utover semesteret. Her er de ikke like strukturerte som i ENTR501, du vil få flere meldinger fra foreleserne nærmest daglig og hva du faktisk skal gjøre i assignmentsene er aldri helt klart. Ellers er faget ganske enkelt ettersom det meste er bygd på vanlig logikk og krever lite selvstudium.

Dette har vi erfart generelt:

• Ønsker du å leie bil og kjøre mens du er her bør du skaffe deg internasjonalt førerkort hos NAF eller en godkjent engelsk oversettelse av førerkortet ditt. Det er veldig vanlig å leie bil for roadtrips i helger eller i ferier. Det å leie bil her er billig, og gjør det mye enklere å komme seg rundt i landet enn om en bruker andre transportmidler.
• Det kan være lurt å sette opp en plan med hva du ønsker å oppleve når du er her. Ukene flyr, og plutselig blir det vanskelig å få gjort alt du vil.
• På Wellesley Student Apartements(WSA) er det mye som skjer hele tiden, f.eks gratis mat minst en gang i uken, og mange arrangerte aktiviteter. Det er god plass i common area for å studere sammen med andre.

Cape Reinga – New Zealands nordligste punkt