Backpackerne i Belfast

Next up, Belfast! Nå er det to uker siden vi var der, tiden går fort. Vi dro opp på lørdags morgenen med Non-stop bus for å få mest ut av dagene. Da vi ankom den regnfulle byen var det første som møtte oss en mann som solgte oss billetter til Giant’s Causeway til dagen etter. Så da var det i boks hurra!!
Vi hadde på forhånd bestemt oss for at vi skulle tilbringe lørdagen på Titanic Museum, for som sikkert mange av dere ikke vet ble selveste Titanic bygget i denne byen. Belfast har gjennom tidene vært kjent for sin båtbyggeindustri samt lintøyfabrikker, og det var disse to som gjorde at økonomien og folketallet i Belfast økte. Sammenlignet med Dublin følte vi at Belfast var mer industriaktig, ikke like mange fine bygninger eller folk på gatene (vi trengte ikke våre proffe skills fra Dublin på zikkzakk-gåing mellom folk). Vi kunne også la Euroene ligge hjemme, for her er det pund som gjelder! Belfast, og Nord-Irland, tilhører nemlig Storbritannia.

fornøyde med nytt geofilter på snapchat

Queen’s University Belfast
Queen’s Univeristy

Som sagt tilbragte vi dagen på Titanic Museum en liten spasertur utenfor bykjernen. Dette var et flott museum som vi gjerne anbefaler videre! Første delen av museet handlet for det meste om byen Belfast, og hvordan byen har kommet der den er i dag (linindustri og båtbygging). Deretter fulgte mer detaljerte beskrivelser om hvordan Titanic og søsterskipene ble bygget. Vi hadde bestemt oss for å lese alt, og det endte med at da vi gikk videre til det vi synes var mer spennende, selve forliset av Titanic og passasjerene, holdt vi på å sulte oss ihjel, så her ble det en kortere affære.. Men alt i alt, veldig kult museum!

Titanic museum fra utsiden
rekonstruksjon av fyrrommet (?) i Titanic
modell av hvordan en 1. klasse lugar så ut på Titanic

Siden vi holdt på å stryke med av sult tenkte vi det var på tide med litt mat. Så vi satte oss på den første og beste resturanten vi fant, og den var veeeldig best! Som dere ser på bildene var lokalene supersøte, og lasagnen vi kjøpte var knallgod, bra valg :))

Da vi ankom hostellet vi hadde booket, viste det seg at de var fullbooket. Heldigvis hadde de fikset et annet hostell vi ble sendt videre til (alt ordner seg for snille jenter). Det var litt av en opplevelse å bo på rom med randoms, dette anbefales også! ye.

nye Belfast-venner
tidlig Halloween i Belfast i år
English breakfast

På søndagen startet vi dagen med english breakfast, og så gikk turen videre til Giant’s Causeway, som er det nordligste du kommer i Nord-Irland. Dette var et helt utrolig naturfenomen som vi synes var veldig fascinerende (anbefales :p). Det kule mønsteret i steinene har blitt til pga et underjordisk vulkanutbrudd, men et sagn sier at det ble slik fordi en kjempe ville bygge en bro over til Scotland, men senere ødelagte broen (herav navnet Giant’s Causeway). Det er nemlig de samme steinene i Scotland, så disse to stedene er eneste restene etter broen.

ut på tur, aldri sur
borg vi ikke husker hva var :))

deler av reisefølget
panoramabilde

Game of Thrones location vi stoppet innom på veien

Denne turen tok hele dagen, så da vi var tilbake i Belfast gikk turen direkte tilbake til Dublin. Til nå har vi rangert dette til den gøyeste helgen i løpet av oppholdet.

xoxo.