Brisbane – kjekt å finne på

Det er masse kjekt å finne på her i Brisbane hvis man vil gjøre hvis man har fri eller trenger en pause fra studiene. Her kommer noen av våre favoritter:

• Gå på stranden

Her i Brisbane har vi en strand midt inni byen! Det er ikke en ekte strand, men den gir deg en ekte «syden-følelse» (selv om du tydelig ser at du ligger midt inne i en storby).

• Gå på kino

Det er veldig kjekt å gå på kino her fordi det er mye billigere enn hjemme i Norge. Vi får det billigere siden vi er studenter, så det er veldig kjekt! Det spørs litt hvilken kino man går på (Cineplex på South Bank er vår favoritt), men vi får det i alle fall til halvparten av prisen i Norge.

• Grille i parken

Her i Brisbane er det vanlig å finne flere griller rundt om i ulike parker. Disse er gratis å bruke for alle som vil, det eneste man trenger å ta med seg er selve maten man ønsker å grille. Nå når oppholdet vårt her i Brisbane går mot slutten skulle vi ønske at vi hadde benyttet oss av disse grillene oftere!

• Wintergarden

Midt inne i sentrum har de et stort senter med mange butikker og spisesteder, og her har de også en bar der man finner bowling, laser tag, escape rooms og karaoke! Her har vi vært og prøvd laser tag, bowling, og escape room!

• Holde koala og klappe kenguruer

Et «must» når man er i Australia er å treffe alle de spennende dyrene som vi ikke finner i Norge. Dersom man ikke er så heldig at man tilfeldigvis ser en koala i et tre eller en kenguru som hopper forbi, er det veldig kjekt å dra i dyreparker. Da kan man både få holde en koala (viktig å få bilde av dette!) og man kan gå rundt sammen med kenguruer der man kan både klappe og mate de (man kan også ta selfies med de!) Det er ikke bare koalaer og kenguruer de har i disse parkene, de har også flere andre spennende australske dyr (men disse kan du ikke klappe og kose med, dessverre). Vi likte oss godt i Lone Pine Koala Sanctuary, den er ikke så langt vekke fra sentrum, men vi har også vært i andre parker som Australia Zoo, Dreamworld og Currumbin Wildlife Sanctuary (men alle disse ligger et stykke lengre vekke).

• Fornøyelsesparker

Dersom man er glad i fart og spenning er det mange fornøyelsesparker man kan dra til. Vi har vært i Dreamworld, Movie World og Wet’n’Wild. Disse parkene ligger på Gold Coast, og det tar rundt 1-2 timer å dra dit med tog.

Vi kjøpte sesongpass i Dreamworld fordi det var et rimeligere tilbud dersom vi ønsket å dra tilbake. I Dreamworld er det et stort område med mange forskjellige gøye attraksjoner, en annen del av parken er vannpark med mange spennende sklier (her er det veldig kjekt å tilbringe en varm dag), og en tredje del av parken er en liten dyrepark. Dreamworld er baser på Dreamworks produksjoner, og vi har her blant annet møtt på Shrek og gjengen fra Madagaskar.

Vi kjøpte adgang for to dager til Wet’n’Wild og Movie World, og tilbrakte en dag i hver park. Wet’n’Wild var en veldig kjekk park, med mange gøye attraksjoner. Vi valgte dessverre en dårlig dag å gå på, midt i en skoleferie i tillegg til at det var utrolig varmt, så mye av dagen gikk til å stå i køer. Dagen etter dro vi til Movie World, og vi angrer litt på at vi ikke kjøpte sesongpass her også fordi det var veldig kjekt her! Her var det stort sett bare berg- og dalbaner, noe som var veldig gøy. Movie World er basert på Warner Bros produksjoner og noen av berg- og dalbanene som ble våre favoritter var Superman Escape Ride og Scooby Doo Spooky Coaster.

Det er selvfølgelig flere ting man kan gjøre her i Brisbane, dette er som sagt bare noen av våre favoritter.