Long time no see bloggen

Hei verdens beste lesere <3

Vi har hatt litt problemer med å holde løftet vårt om hyppige oppdateringer, men det har seg sånn at vi liker å holde oss busy, så bloggen blir litt satt til side, MEN IKKE FORTVIL, her kommer et innlegg om et utvalgt av ukens festiviteter.

(Vi har kanskje ikke mye anatomi på skolen for øyeblikket, men vi liker å holde oss oppdatert på latinske navn, så vi fant en liten skjelettkompis)

Vi tok oss altså en tur på naturhistorisk museum, som Dublinere liker å kalle for «the dead zoo». Det forstår vi, for det bittelille museet er stappfullt av alle slags utstoppede dyr. Vi fant til og med en isbjørn, og det blir sagt at dersom du ser nærme på den ser du kulehullene i den. Også verdt å nevne for fattige studenter som oss, at dette museet er gratis (jippi!!), noe som faktisk gjelder mange museer her i byen. Vi kan altså stappe hodet med så mye kultur vi bare orker.

Dublin ble grunnlagt av vikinger, og siden vi faktisk er vikinger, så ville vi besøke et museum som viser hvordan er par staute karer fra Norge grunnla metropolen det er i dag.  Dublinia er et museum som viser akkurat dette, og har en tidslinje fra da vikingene kom, helt frem til middelalderen. De hadde også en del for hvordan de hadde funnet frem til historien til byen, noe som ble vist frem i arkegologiavdeling.  For en liten slant Euro fikk vi besøke det 3 etasjers store museet, pluss en tur til nabobygget Christ Church Cathedral (som er en veldig gammel og veldig fin kirke)

Vi lærte at i middelalderen tørket de seg med mose

Vi fikk også oppfylt vår største drøm –  prøve på vikinghjelm (uten horn, buhu).

Erika ble fridd til av en mann i rustning, smelt <3

Over til noe helt annet, men fortsatt kulturelt: skolen holdt en liten bli-kjent pubcrawl for oss internasjonale studenter! Med liten, mener vi megastor, vi var i alt 89 grupper med ca 7 pers i hver gruppe. Det skulle være en irsk buddy i hver gruppe, men disse var litt skjevt fordelt.  Helene var heldig og fikk en irsk buddy, mens vi andre måtte nøye oss med amerikanere, franskmenn, sveitsere og en gal belger. Vi ble venner til slutt (heldigvis). Vi slo oss sammen til en svær gruppe, og hentet et par omstreifere på vei til den første puben.  Siden har vi holdt kontakten og hengt på fritiden.

Vi har hatt det for gøy, og kun fått bilde av 2 venner(vi har fått flere, lover).

Helt til slutt vil vi gi dere et lynkurs i gælisk, enjoy!

Hva vi sier i videoene, avslører vi i neste innlegg.

Snakkes.