Akademisk åpenhet ved HVL

Årlig publiseres det et viktig styringsdokument for Universitets- og høgskolesektoren, nemlig «Tilstandsrapport for høyere utdanning.»  Som fast post finner vi et avsnitt om åpent tilgjengelige artikler fra det foregående året. Vi har gått statistikken nærmere etter i sømmene. Her vil vi si litt om hva vi er blitt målt på de siste årene, og gi en oversikt over andelen artikler fra 2017 og 2018 som faktisk er åpent tilgjengelige for hvem som helst å lese, fordelt på de fire fakultetene våre.

Fortsett å lese «Akademisk åpenhet ved HVL»

Kunsten å reprodusere

Foto av Chris Barbalis

Hvert år publiseres det en hel haug med forskningsresultater i artikler, monografier og antologier. Som regel presenteres hovedfunnene i flotte tabeller og grafer, eller som sitatvennlige spissformuleringer – naturligvis avhengig av fagområde. Men hva med rådataene som ligger bak resultatene, er de tilgjengelige for alle som ønsker å gå resultatene nærmere etter i sømmene?

Fortsett å lese «Kunsten å reprodusere»

Three ways to increase your digital visibility

Online by Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

The Internet is flooded with information – also about you. It is a good idea to take some measurements to control what those searching for information about you are likely to find. Here are three tips to increase your digital visibility as a researcher, reduce the risk of mix-up with others, and make sure you and your institution are properly credited for your efforts and results.

Fortsett å lese «Three ways to increase your digital visibility»

Web of Science

Svart Edderkoppnett med edderkopperBiblioteket abonnerer på en rekke ressurser som kan brukes til å søke etter, vurdere og sammenligne informasjon. Google er et nyttig verktøy, det, brukt med vett, men jeg vil oppfordre deg til å ta en kikk på fagressurssiden vår, og finne ut hvilke databaser du kan ha nytte av. Når vi nå plukker ut noen godbiter og presenterer her på bloggen, er det i håp om å friste deg til å ta i bruk verktøy du ikke kjenner så godt til enda. Fortsett å lese «Web of Science»