Orienteringsgruppen

Bedriftsorienteringen foregår i Bergen og nærmeste omegn, og det er løyper for nybegynnere og mer trenede løpere. Her er det muligheter for alle og enhver til å komme seg ut i skog og mark og få frisk luft og mosjon.

Orienteringsgruppa ved Høgskolen i Bergen (BIL) har ca. 25 medlemmer fra alle avdelinger ved høgskolen. Vi deltar etter evne og interesse i bedriftsorienteringsløp hver onsdag i sesongen, som varer fra april til oktober. Det er mulig å velge mellom fire ulike løyper. En kan gå eller løpe ettersom en lyster. Nybegynnerløypa er for de usikre. De som vil ha en enkel løype, velger alternativ C. De som løper B-løypa, må løpe litt lenger, og postene er litt mer krevende. A-løypa er lengst og postene ligger gjerne ved små detaljer i terrenget. For de ivrigste er det også mulighet for nattorientering vinterstid og andre typer o-løp.

Orientering er en idrett som passer for folk i alle aldre, og en trenger ikke halse rundt i skogen hvis en ikke vil det. Første gang en er med, kan en begynne i nybegynnerløypa. Det vil sannsynligvis gå veldig greit hvis en har ørlite grann peiling på kartlesing. Neste gang kan en da prøve C-løypa, og slik kan en velge mer krevende løyper etter hvert.

Vi lærer å løpe orientering av å løpe og finne postene. Etterpå diskuterer vi veivalg og humrer over alle dumhetene vi gjorde underveis. For å rekruttere til idretten arrangerer orienteringsgruppa av og til kurs for nybegynnere. Ta kontakt med Morten Rønning dersom du ønsker opplæring eller tett oppfølging i løypa. Det pleier å være en flokk fra Høgskolen i Bergen som dels går, dels springer C-løypa i sine fine drakter. Se bare på bildene hvor flotte vi er.

Informasjon om eksterne løp.