Velkommen til klatregruppen

Klatregruppen ble etablert våren 2005 og har ca 15 medlemmer, alle med varierende klatreerfaring.

Som medlem i klatregruppen blir du en del av et sosialt og spennende fellesskap hvor du alltid får klatre på egne premisser. Sikkerhet er det viktigste, men du oppmuntres hele tiden til å utfordre deg selv.

I vinterhalvåret arrangeres det klatring en til to dager i uken, i ulike klatrehaller i Bergen. I hovedsak har klatregruppen vært samlet i klatreveggen på Fantoft.

Fra og med høsten 2014 vil klatregruppen kunne ta i bruk klatreveggen på Campus Kronstad og det åpnes for klatring her to kvelder i uken (tirsdag og torsdag). Om sommeren går turen ut til klatrefeltene rundt byen.
Sikkerhet
Alle som klatrer i anlegg i Norge skal ha Brattkort fra Norges Klatreforbund, eller være sammen med en person som har Brattkort. (Det finnes haller som tillater andre ferdighetsbevis, men på Kronstad vil det kun være tillat for de med gyldig brattkort fra NKF). Brattkort er et virkemiddel for å sikre at brukerne av klatreanlegg har forutsetningene i orden for å unngå ulykker. For å kunne delta i klatregruppen sine aktiviteter må du derfor ha gyldig brattkort. For å verve nye medlemmer arrangerer vi derfor brattkort-kurs for nye medlemmer.
Ta kontakt med gruppeleder for mer informasjon om brattkort og påmelding til kurs.
Utstyr
For å drive innendørs klatring kreves moderat med utstyr. Standardutstyr er: klatresele, tau, taubrems, skrukarabin og klatresko. Klatregruppen har et par seler til utlån og egne tau.
Vi anbefaler å vente med innkjøp til etter man har tatt kurs i brattkort og bestått brattkort-testen. Under kurset vil man få nyttig informasjon til kjøp av utstyr.
Gruppeleder og kontaktperson er Øyvind Fosse ved Senter for nye medier.

Legg igjen en kommentar