Siste innlegg

Seminar om åpen tilgang til forskning 23.10.
Published 10/21/2019 in Forskningsbiblioteket
I forbindelse med den internasjonale Open Access-uka  21. -27. oktober arrangerer HVL Biblioteket seminar onsdag 23. 10. kl. 11-13.  Seminaret foregår i Auditorium 13 (F119) på Kronstad i Bergen og strømmes på avtv.hvl.no. Program: Innledning og velkommen v/ Gro Anita Fonnes Flaten, prorektor for forsking Plan S v/ Torill Marie Bogsnes Larsen, prodekan for forsking FLKI Veier...read more ❯
Medieanalyse for 3. kvartal 2019
Published 10/17/2019 in Kommunikasjonsbloggen
HVL var omtalt i 750 saker i media i 3. kvartal 2019. Det er over 100 gangar meir en same kvartal i fjor, men 150 saker færre enn førre kvartal. Men for å forstå korleis HVL synleggjer seg i media må vi sjå nærare på kva medium vi er synlege i, og korleis sakene fordeler seg mellom positive, negative og nøytrale oppslag. Litt over 48 prosent kjem i kategorien positive oppslag. Dette...read more ❯
Kva er drøfting?
Published 10/4/2019 in Forskningsbiblioteket
Kva forstår de med drøfting, brukar eg spørja studentar når eg har kurs i – nettopp – drøfting. Og svara eg får, er mest alltid ein variant av det same: det er «sånn for og imot». Studentane er her heilt på linje med det dei fleste skrivelærebøkene fortel – drøfting skal vera «for og imot». Så då er vel saka grei. Eller?   Som skrivekurshaldar over nokre...read more ❯
Upcoming International DigiSus- conference at Stord about Sustainable Digital Practices in Kindergarten Arts and Lanugage Programmes18th-20th of Nov 2020
Published 10/4/2019 in
The DigiSus-project will arrange an international conference 18.-20.11.2020 at Western Norway University of Applied Sciences, campus Stord in order to spread project results and to invite students, practitioners, early childhood educators and researchers to share ideas and discuss the theme of digital technology used in kindergarten in a sustainable way. We understand sustainable digital...read more ❯
Grip sjansen!
For tredje gong er eg utanlands i forbindelse med lærarutdanninga mi på HVL Stord. Dette semesteret er eg i Deventer, ein by i Nederland. Her studerer eg på Saxion University of applied sciences. Tidlegare har eg vore både i praksis Tanzania i Afrika, og i Danmark på nabospråkskurs. No tar eg fyrste semester av siste året mitt på grunnskulelærarutanninga (GLU 5-10) på utveksling i...read more ❯
Om prosessene videre frem mot syklus II i GLU
Published 9/26/2019 in GLU-bloggen
Takk for viktige innspill så langt i prosessene mot syklus II i GLU. Vi går spennende tider i møte med fremdriften mot 4. året i de nye grunnskolelærerutdanningene. 15. oktober skal de første studentene velge sine masterfag i GLU og det blir derfor arrangert fagvalgsdager neste uke. Vi ønsker å markere det første mastervalget for grunnskolestudentene. Det er en milepæl som er verdt...read more ❯
Article Series: ECOCRITICAL PERSPECTIVES ON NORDIC CHILDREN'S AND YOUNG ADULT LITERATURE
The series collects selected articles based on papers presented at a joint ENSCAN and NaChiLitCul workshop on Ecocritical Perspectives on Nordic Children’s and Young Adult Literature . The workshop centred on mapping nature representations and ecological aspects of Nordic texts. The selected articles based on the workshop will appear consecutively in the Nordic Journal of ChildLit...read more ❯
Call for posters
Call for Posters – Methodology in Mythology   Posters are a good way for especially (but not limited to) early career researchers to present and discuss their work in less formal situations. Especially when it comes to the methodological viewpoints and constructions, serious but informal discussions among colleagues often result in unexpected advancements and improvements in the...read more ❯
The FUTURED-project has now officially started
Published 9/16/2019 in Culture, Criticism, Community
The research project «Music Education for the Future» (FUTURED 2019-2022) started up with a kick off seminar 9th-10th September in Bergen, Norway with researchers from Western Norway University of Applied Sciences and Oslo Metropolitan University in addition to guest...read more ❯
Korleis laga barnehagen sitt eige instrument?
Published 9/9/2019 in
Prosjektdeltakarane frå dei åtte barnehagane i Tysnes og Stord fekk på oppstartsamlinga i haust laga sine eigne piano av papp, bobleplast og aluminiumsfolie. Tankene er å laga barnehagen sitt eige instrument eller piano som borna kan få spela på. I tillegg drøfta me dei ulike planane kompetansepara har utvikla for kva dei skal gjennomføra i barnehagen i løpet av hausten. Me set no i gang...read more ❯

Legg igjen en kommentar