Derfor skal du bli lærer!

Til deg som er ung og skal velge: Bli lærer i fremtidens skole! Du vil gå inn i læreryrket med en ny status, nye muligheter og ikke minst høyere lønn enn dine forgjengere.

Lærer med elever Bilde: HVL

Begynner du å studere ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) i år, blir du nemlig blant de første med grunnskolelærerutdanning innenfor den nye, integrerte masterutdanningen vår.

Har du vært inne og sjekket mulighetene på samordnaopptak.no? Du kan søke opptak til hele 1303 studier ved 29 høgskoler og universiteter i Norge, med bare én søknad. Tenk på det!

Her skal jeg fortelle deg hvorfor jeg synes du skal bli grunnskolelærer, og helst student hos oss på Høgskulen på Vestlandet.

  • Landet vårt har skrikende behov etter flere kvalifiserte lærere. Ved å satse på læreryrket får du en sikker jobb.
  • Å være lærer er utrolig givende. Det du utretter i jobben din påvirker mange.  Du er med å forme neste generasjon, og har betydning for fremtiden.
  • Hvordan du bidrar til elevenes læring og sosiale utvikling vil få stor betydning for deres videre utdanning og yrke. Kanskje blir du læreren til en kommende statsminister?
  • Gjennom grunnskolelærerutdanningen vil vi gi deg fagkunnskap, profesjonskunnskap og praksisopplæring. Vi er landets største lærerutdanning, med mål om også å bli landets beste lærerutdanning. Vi ønsker å tilby et godt læringsmiljø i samspill med studentene våre, for å ruste dem til lærerrollen.
  • Begynner du på lærerutdanning til høsten, kan du få dekket inntil halvparten av studielånet. Dette er fordi Norge trenger flere lærere, og fordi myndighetene ser hvor viktig denne jobben er for hele samfunnet.

Tenker du at læreryrket høres litt tradisjonelt og tørt ut? Tro meg, det skjer mye nytt og bra. Med den nye, femårige lærerutdanningen vil ikke minst statusen og yrkesposisjonen endres. Du er nemlig lektor, og ikke adjunkt, når du er ferdig utdannet.

Som lærer kan du være med og forandre verden. For enkelte barn vil du være den viktigste voksne gjennom flere år. Du får et krevende ansvar, men samtidig en givende hverdag. Det er utrolig berikende å få være med på å løse lesekoden med en gjeng med førsteklassinger: Sitte i samlingsringen med nysgjerrige, vitebegjærlige barn som strever seg gjennom alfabetet. En etter en går det et lys opp for dem, fordi du har gitt dem leseopplæring. Det kaller jeg bonus!

Det vil selvsagt komme tøffe dager også.  Du vil til tider få oppgaver som både mor, far, hobbypsykolog og fredsmekler. Som lærer må du være allsidig, og engasjere deg i barnas liv.

De nye utdanningene heter grunnskolelærerutdanning for trinn 1-7 og grunnskolelærerutdanning for trinn 5-10, og blir praksisnære masterutdanninger. Det betyr at studentene skal være tett på klasserommets utfordringer, og bruke kunnskap bygget på forskning for å håndtere dem.

Forandringen begynner nå. Til høsten går det første toget med ny master i grunnskolelærerutdanning på HVL. Jeg råder deg til å bli med på turen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *