3 gode grunner for å velge grunnskolelærerutdanning

Barn som løper til skolen
Barn som løper til skolen

Skal du studere til høsten? Synes du det er vanskelig å velge studium? Jeg kan gi deg noen gode grunner for hvorfor du bør bli grunnskolelærer.

1. Du blir attraktiv på arbeidsmarkedet

Landet vårt har skrikende behov etter kvalifiserte lærere. Denne våren har vi fått erfare at lærerstudentene våre er mer attraktive enn noensinne.

Ja, så populære er faktisk våre framtidige studenter at kommuner både fra Østlandet og Nord-Norge har besøkt HVL og kommet med gode lønnstilbud fra første arbeidsdag, dersom de velger å dra til deres kommune. Ullensaker kommune tilbyr for eksempel at nyutdannede lærere starter med fire års ansiennitet. Det vil si høyere lønn fra første dag.

2. Du får en sikker jobb

I flere yrker er arbeidsmarkedet ustabilt, men med lærerutdanning er du sikret jobb. Den nye lærernormen, som betyr høyere lærertetthet i grunnskolen, gir økt behov for lærere. Den medfører at det bare i Bergen kommune er behov for 150 nye lærere og i Norge vil det totalt være behov for 2800 nye lærere (BT 19. januar 2018).

Du slipper altså å bekymre deg for om du får jobb etter fem års utdanning. Etterspørselen etter lærere vil bare øke i årene som kommer. Lærermangelen i Norge er nå så stor at du også kan få ettergitt opp til kr 150 000 av studielånet ditt etter endt lærerutdanning.

3. Du får verdens viktigste jobb

Kan du tenkte deg en viktigere jobb enn å være med å forme neste generasjon? Gjennom en karriere som lærer har du mulighet til å gjøre en viktig forskjell for flere hundre barn og unge. Den innsatsen du gjør i klasserommet vil ha stor betydning for elevenes fremtid. Kanskje du blir læreren til en kommende statsminister?

Kort oppsummert: Med vitnemål som grunnskolelærer vil du være attraktiv på arbeidsmarkedet i hele din yrkeskarriere og du vil være med å forme neste generasjon.

Er valget egentlig så vanskelig? Søk grunnskolelærerutdanning ved Høgskulen på Vestlandet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.