Gutter – nå er det dere det satses på

I Norge er det mangel på kvalifiserte lærere i grunnskolen, og samtidig er bare en fjerdedel av lærerne i grunnskolen menn. Både de kvinnelige og mannlige lærerne gjør en strålende jobb, men det er behov for flere, spesielt menn på de laveste trinnene. Derfor satses det nå ekstra på å rekruttere menn til grunnskolelærerutdanning 1-7.

Vi trenger fremdeles å rekruttere like mange kvinner til læreryrket, men vi trenger flere menn i grunnskolelærerutdanning 1-7. Lærerstaben bør gjenspeile resten av befolkningen, og da er det behov for like mange mannlige som kvinnelige lærere, også på de laveste trinnene i grunnskolen.

Kunnskapsdepartementet har derfor bevilget fem millioner for å utvikle et felles rekrutteringstiltak med bruk av rollemodeller. Kort sagt handler tiltaket om at mannlige studenter skal på turne for å motivere gutter til å velge grunnskolelærerutdanning 1-7. I ukene fremover vil altså mannlige studentene besøke elever ved folkehøyskoler og videregående skoler for å snakke med gutter om å bli grunnskolelærer for 1-7.

Jeg håper alle skolene vil åpne dørene for våre mannlige rollemodeller slik at de kan få god dialog med aktuelle søkere. For mer informasjon om tiltaket, sjekk her: Menn i GLU 1-7

Så gutter – tar dere utfordringen? Tiden er moden for å velge litt utradisjonelt

Visste du forresten at du får slettet 106 000 kroner av studielånet ditt dersom du fullfører grunnskolelærerutdanning 1-7 på normert tid og jobber som lærer i minst tre av de første seks årene etter at du har fullført utdanningen din? Lånekassen – sletting av studielån

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *