Har du en knust lærerdrøm? Nå står døren på gløtt for deg.

Er du en av de som har startet på en lærerutdanning, men ikke fullført? Har du kanskje begynt på lærerutdanning, men så startet å jobbe som lærer og aldri kommet deg tilbake til studiene? Kanskje kravet om fire i matte satte en stopper for drømmen din om å bli lærer? Nå har vi døren på gløtt for nettopp deg!

Høgskulen på Vestlandet er en av institusjonene i Norge som har fått bevilget midler for å legge til rette for at flere som har en påbegynt lærerutdanning, skal få vitnemål for utdanningen. Dette er et studietilbud for fullføring av en påbegynt fireårig allmenn- eller grunnskolelærerutdanning fra før 2017.

Opptakskrav: fullført 150 studiepoeng og 15 uker praksis
Ordningen krever at du fullfører ditt vitnemål innen 31. desember 2025. For at det skal være realistisk å få dette til, er derfor opptakskravene at du allerede har fullført 150 studiepoeng som kan gå inn i din lærerutdanning, og at du kan dokumentere 75 dager fullført praksis.

En tilrettelagt 4-årig lærerutdanning
Vi tilbyr en tilrettelagt fireårig lærerutdanning, slik at du skal kunne få vitnemål for fireårig grunnskolelærerutdanning. Vi vil vurdere utdanningen du allerede har, og gi deg tilbud om studieplass på emner hvor vi har ledige plasser. Noen emner vil være undervisning på campus, mens andre kan være nett- og samlingsbaserte kurs. Vi vet at flere aktuelle kandidater allerede er i lærerjobb, og vi vil prøve så langt det er mulig å finne studietilbud som passer den enkelte.

Vi trenger flere utdannede lærere
I Norge er det stor mangel på utdannende lærere. Det satses derfor nå på deg som en gang har begynt på en lærerutdanning, men som av ulike grunner ikke har fullført. Norge trenger deg som ferdigutdannet lærer. Læreryrket er givende og et sikkert yrke for fremtiden.
Tar du utfordringen?

Les mer om ordningen her:
Fullføring av påbegynt lærerutdanning 1-7
Fullføring av påbegynt lærerutdanning 5-10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *