GLUnytt 18. september

Hei alle!
Velkommen til seminar for alle involverte i GLU 3. og 4. januar (sannsynligvis på Voss). Sett av datoene, påmelding og program kommer.
Profesjonsøkter:
Vi har fått en del spørsmål ang. ressurser til bidrag på profesjonsøkter. Ressursene til profesjonsøktene er trukket ut fra emnene og blir tilbakeført til dem som har ansvar for faglig innhold på profesjonsøktene. I utgangspunktet regnes ressursene ut fra tidligere ordning med faktor tre for en økt. Merk: GLU1 sin profesjonsøkt i Bergen som skulle vært 11. oktober, er flyttet til 18. oktober. Håper alle kan bidra med å informere studentene om denne endringen.

Casedrøftinger:
Det vil være casedrøftinger for både GLU 1 og 2 senere i høst. For at dette skal bli vellykket er det viktig at flest mulig bidrar i drøftingene. På casedrøftinger vil faglærere få faktor to og praksislærere et honorar, om dette er lagt utenom vanlig praksisforberedende møte. Profesjonsveilederne får i oppdrag å samle faglærere fra sine miljø til casedrøftingene, og vi håper alle ser verdien i å delta. Dette er en fin mulighet til å knytte bånd mellom fagmiljøene og praksisskolene og til å lære av hverandres erfaringer. Alle involverte i GLU er velkommen til casedrøftinger!

Medborgerskap GLU1 og Mangfoldig klasserom GLU2:
Det blir nå satt ned arbeidsgrupper som skal ta ansvar for planlegging og gjennomføring av Medborgerskapsdagene for GLU1 og temadag om mangfoldig klasserom for GLU2. De som har meldt sin interesse til å være med i arbeidsgruppene vil bli kontaktet. Det er også fremdeles mulighet til å melde sin interesse til å delta. De som deltar i arbeidsgruppene vil få ressurser til arbeidet.

Videre utvikling av femårig GLU:
I disse dager sender instituttene inn sine forslag til fag 3, 4 og masterfag. Til uken vil studentene få ut en questback med spørsmål om hva de ser for seg at de vil velge av fag videre. Dette er ikke bindende valg for studentene, men studentenes stemmer vil også bli tatt med i vurderingen av hvilke fag vi kommer til å tilby ved HVL.
Denne uken sendte Nokut ut beskjed om at det varslede GLUtilsynet er utsatt. Les om saken her: https://www.nokut.no/nyheter/utsetter-tilsyn-med-grunnskolelarerutdanningene/

Lykke til videre med arbeidet!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *