Ny kode 4. og 5.oktober

Vi har fått ny kode to ganger denne uka og her er endringene vi har fått.

Lastetid: Verktøy som Pingdom tools og Google pagespeed har gitt hvl.no karakteren E og poengsum 49, som betyr at sidenen våre lastes så sent at svært mange brukere ikke gidder å vente til siden er lastet og forlater oss til fordel for andre, morsommere nettsteder. Bouvet har gjort en rekke tiltak for å fikse på dette, og ved siste måling fikk vi 71 poeng (karakter C). Vi er fremdeles ikke der vi ønsker å være, men et godt stykke på vei. Disse sakene inngår i løsningen:

 • [HVL-711] – Laste tid Header
 • [HVL-721] – Lastetid: Enable gzip compresion
 • [HVL-722] – Lastetid: Skalere bilder på nyhetsartikler forsiden
 • [HVL-723] – Lastetid: Minfy jvascript
 • [HVL-724] – Lastetid: Browser caching
 • [HVL-729] – Forside teaserbilder

 

 • [HVL-706] – uu: h3 uten innhold: Vi har begynt å se hvordan de nye nettsidene våre er utformet med tanke på universell utforming, og status er, pr nå middels. Flere steder har vi innholdsblokker hvor vi kan skrive inn en tittel, men når redaktørene velger å ikke skrive inn en tittel bør ikke overskriftstaggen skrives ut. Denne type feil er fikset på forsiden. Webgruppa diskuterer hvorvidt overskrifter på innholdselementer bør være obligatoriske eller ikke. Fra et universell utformingsperspektiv bør de det, siden overskrifter er en god måte å få oversikt over innholdet

 

 • [HVL-712] – feil i søkeresultat ved snarvei til annet nettsted: Senterne våre hadde behov for å bli funnet på hvl.no, og vi løste det ved å lage en side i episerver med snarvei til de gamle sentersidene. Dette fungerte ikke, men Bouvet har fikset, så søker man på et senternavn på hvl.no får man treff i sider på gamle nettsteder

 

 • [HVL-716] – Feil i presentasjon av fagressurssøk ved gjenvisitt: hvis man hadde gjort filtervalg på de nye fagressurssidene til biblioteket og så klikket seg inn på et ressurs for å så navigere tilbake, var alle filtervalgene forsvunnet. Dette er fikset.

 

 • [HVL-734] – Studieprogram som ikke eksisterer kommer frem i studieplansøk: Ved søk i den nye studieplan/emneplan-søkesiden fikk man treff i studieprogram som ikke eksisterte, som «master i undervisning» med infotermin vår 17. Dette er fikset

 

 • [HVL-731] – Mulighet til å endre tekst i studieplan-søket + skrivefeil: små endringer i studieplan-søket. Vi kan lage introtekst selv, + at det er rettet opp i skrivefeil

 

 • [HVL-732] – Skrivefeil i fagressurssiden: Nynorsk er vanskelig og vi har fått rettet opp i noen skrivefeil

 

 • [HVL-733] – Kategorinavn reflekteres ikke i filter: kategorinavn skal vi kunne endre selv, men i dette tilfelle hjalp ikke endringen. Bouvet har fikset slik at vi kan navngi fagområde og type ressurs i bibliotekets fagressurssøk

 

 • [HVL-736] – Mulig å få auto-forslag på studieplan/emnesiden: I Hotjar har vi sett at ikke alle studenter vet hva studieprogrammet de går på heter, eller emnenavn/emnekode på emnene de tar. Autoforslag, ved at listen bygges etterhvert som en søker kan hjelpe på med dette

 

 • [HVL-737] – Full referanse på publikasjon som har DOI: For publikasjoner fra Cristin som hadde DOI vistes DOIen (en masse siffer). Dette er ikke særlig nyttig informasjon, så vi har erstattet det med full referanse, og DOIens oppgave er nå bare å sende brukeren til fulltekstpubliseringen.

 

 • [HVL-738] – Skille mellom nyheter på engelsk og norsk: på de engelske sidene har vi ikke så mange nyheter som på de norske, men det var ikke mulig å legge en nyhet kun på de engelske sidene. Dette er nå fikset.

 

 • [HVL-743] – Endring i rendring av kalenderhendelser på forsiden: fra en webredaktørs ståsted var måten kalenderlistingen på forsiden ble laget, en teknisk katastrofe. Vi måtte manuelt legge til og fjerne kalenderhendelser og utfordringen var å huske det. Vi har nå fått det endret slik at en kalenderhendelse som skal ligge på forsiden publiseres i mappen «kalender», og innstillingen «vis på forsiden» må hukes av. Forsidekalenderen viser x antall hendelser – vi bestemmer selv hvor mange. Kalenderhendelser utover x vises ikke på forsiden.

 

 • [HVL-745] – Studieprogram som ikke har sp-tagger kommer i studieplan/emnesøket: I den nye studieplan-/emneplansøket kom studieprogram fra nærregion Sogn og Fjordane. Denne nærregionen har ikke tatt i bruk FS til studieplaner enda, så disse måtte bort fra søkeresultatet. Studieplaner som mangler taggen SPLUB vises heller ikke.

Bouvet arbeider med:

 • Personprofilen til ansatte som har sluttet er fremdeles tilgjengelig via direktelenke (men ikke via søk)
 • Gjenbruk av emnekombinasjoner i studieprogram
 • Ny sidemal for utveksling
 • Universell utforming, rettinger og forbedring i malverket
 • Feil i visning av «type ressurs» i fagressurs-søkesiden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.