Medieanalyse for desember 2017

Høgskulen på Vestlandet hadde totalt 225 treff i media i desember. I tråd med tidligere tendenser er det flest nøytrale oppslag (57 prosent).  Saker som havner i kategorien «nøytral» vil si oppslag der høgskulen er omtalt, men som verken etterlater et negativt inntrykk eller profilerer høgskulen spesielt.

43 prosent av sakene er positive for høgskulen. Det vil si at de profilerer fagligheten og profilen til HVL. Studenter stakk av med 50 000 kr i en gründerkonferanse, der de har laget en mobilapp som skal hjelpe med motivasjon. #Metoo fikk mye oppmerksomhet i media i starten av året. Førsteamanuensis Geir Kåre Resaland har sett på at det er mulighet for å kunne få til en daglig fysisk aktivitet hver dag.  og Førde kommune skal lage en hjelpe-app til demente og pårørende. Det blir vervet sykepleiestudenter til å spise med ensomme eldre. Og arbeid med åpenhet til demens ble formidlet til sykepleiestudenter ved HVL. Regjeringen har bevilget 7 millioner kroner for å få flere søkere til lærerutdanningen, dette vil bidra til å øke innsatsen for å få flere lærere. Det ble også tildelt millioner til maritim forsking. Norges forskningsråd kunngjorde at det er tildelt 50 millioner til to nye sentre for barnehageforskning. Det ene senteret skal opprettes ved HVL. Og forskningsmiljøet ved HVL og Vestlandsforskning ble tildelt opp mot 28 millioner i støtte fra Forskningsrådet.

Søylegrammet under forteller noe om størrelsen på kildene der HVL er omtalt. Dette viser at vi har hatt mest omtale i «annen dekning» i desember. Det vil si regionale aviser/radio/nettsteder og lignende som faller naturlig under kategoriene lokal/regional/riks. Vel 37 prosent av omtalen har vært i her. 32 prosent av omtalen kommer i kategorien lokal dekning. 13 prosent er i regionale medium og 17 i riksmedium.

De fleste sakene epå web (60 prosent). Print utgjør 38 prosent, og resten er radio.  Når det gjelder enkeltmedium har Firda post, Sogn Avis, A-magasinet – papirutgaven, Bergens Tidende, Fagpressenytt flest saker der HVL er omtalt, deretter følger Khrono, NRK Radio P1 – Rogaland, Stavanger Aftenblad og Haugesund Avis.