MA theses linked to NaChiLitCul 2016-2020

Click on title to access the thesis

2016

Espen Iversen: Klima, kriser og ulikhet. Om utsatte mennesker og områder i bildeboken Hvorfor er jeg her?

Rebekka Hennum: Kjæledyr i realistisk barnelitteratur

2018

Marta Nagel-Alne: Naturuttrykk i fantastisk barnelitteratur – ein økokritisk analyse av tre norske barneromaner

Stine Bjerkhagen Standal: Posthuman Identities: Cyborg Characters in Young Adult Fiction

2019

Ole Henrik Lund: Snakkar du til meg?: Ein økokritisk studie av forhandlingar om ulike livsformers verdi i teikneserien Amuletten av Kazu Kibuishi.

Line Alvheim Åse: Når vi blir voksne er det for seint»: Klimaengasjement i to romaner for barn og unge

Kristine Aga Haugom: When Ludology and Narratology Meet: A Comparative Analysis of an Ecofictional Video Game and an Ecofictional Book.

Tora Eide Hodneland: Cities of Tomorrow – Urban Landscapes and Urban Sustainability in Marie Lu’s Legend trilogy

2020

Ingeborg Strandos: Å verte ein økoborgar. Ein studie av Ishavspirater og medvit om berekraftig utvikling.

Yvonne Kvellestad Skudalsnes: Lyrikk som tankerørsle omkring menneske og natur Økokritiske lesingar av diktsamlingane Eg er eg er eg er og Skogen den grøne av Ruth Lillegraven