Ny bok – Naturen som gave?

Om boken:

Hvordan utforskes naturen som gave i nordisk litteratur? I antropocen, menneskets tidsalder, blir spørsmålet om menneskets forhold til naturen aktualisert på nytt. Nettopp i en krisetid aktiveres religiøse forestillinger om apokalypse og skapelse, ånd og natur, og en rekke skjønnlitterære forfattere skriver frem naturskildringer preget av en grunnleggende ambivalens.
 
I denne antologien finner du tolv bidrag som undersøker hvordan den nordiske litteraturen utforsker naturen som gave – og som kilde til ambivalens, nåde og skyld. Med et postsekulært utgangspunkt inviterer antologien forskere fra litteraturstudier og teologi til å undersøke ambivalente naturfremstillinger i den nordiske litteraturen. Hva er det mennesket gjør med den naturen vi lenge tenkte vi kunne ta for gitt – men som nå er truet?
 
Og hva gjør klimaendringer og naturtap igjen med vår oppfatning av mennesker og menneskelige relasjoner – også til det mer-enn-menneskelige?
Med bidrag fra: Marius Timmann Mjaaland, Kari Løvaas, Stine Holte, Simone Kotva, Sissel Furuseth, Torsten Bøgh Thomsen, Beatrice Reed, Ann-Sofie Lönngren, Sophie Wennerscheid, Elisabeth Oxfeldt, Kristina Leganger Iversen og Hans Kristian Rustad.
 
Tilgjengelig som open access

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.