Studiene & Fika

Vi har denne uken som gikk hatt noen timer på skolen. Helt i starten var det kursintroduksjon, hvor vi fikk noen lister med svenske ord og settinger som kunne være nyttig å kunne.

Deretter hadde vi rollespill hvor vi brukte disse svenske setningene opp mot en undersøkelse. Dette var utrolig morsomt og lærerikt da jeg kunne så og si snakke svensk og de fra Holland og Belgia snakket noe dårligere.

Men det skal de ha, de var flinke! Jeg forstod dem! 😀

Så nå kan vi snakke litt svensk sammen.. hehe 🙂

Seinere den samme dagen hadde vi en god forelesning om thorax regionen. Dyktig lærer i dette faget.

Dagen etter hadde vi en forelesning om MR og MR safety. Også litt OK med repitisjon da jeg skal ut i MR praksis først. Denne forelesningen tok for det meste for seg MR hjertet, som jeg skal få være med på!

Gleder meg kjempemasse siden hjemme i Norge mener jeg dette gjøres  på en annen avdeling enn den avdelingen vi er utplassert på, nemlig kardiologisk avd tror jeg.

Vi fikk også se mange bilder og vite litt om hvilke bilder som er vanlig å ta av hjertet ved MR. Med andre ord så begynner jeg å glede meg til praksis!

Dagen i går var også veldig interessant. Da møtte vi på røntgenlabben hvor vi skulle kjenne igjen ulike skjelettstrukturer. Igjen repetisjon, men dog nødvendig er jeg redd for. Alt for tubeculums, joints, til fossa og sesamoids 😉

Deretter gjorde vi det samme med sykdomstilstander. Då skulle vi fortelle hva vi så på bildene. Og jeg må si her var hun ene fra Holland kjempeflink. Jeg syns det var vanskelig. Så vi kunne brukt mer tid på det hjemme i Norge 🙂

Etter det fikk vi hver sin oppgave om å finne en bestemt patologi på enten CT bilder, MR bilder eller skjelettbilder.

Min oppgave var å finne en milt ruptur eller som det heter «splen ruptur» og vise de andre bildene og forklare.

Så, utenom alle disse skoletingene er det veldig aktuelt å gå «fika» her her Sverige 😉 (du kan google det for å finne ut ka det betyr, det måtte eg første gang )

Ha en fortsatt strålende dag!

-Lene-