Adeus Noruega

Bem Vindo Portugal!

Hvor var vi? Jo, vi stod på Gardermoen og ventet spent på boorde flyet til Lisboa. Turen gikk fint, og etter 40min med tog ankom vi havnebyen Setúbal som skal være vårt hjem nå de kommende månedene.

Rommet

Rommet mitt på studenthjemmet. Beklager manglende militær brettekant. 

Siden alt hadde gått knirkefint til da, måtte selvsagt noe feile. Vi ankom Residencia de Estudantes rundt 18.00 torsdag kveld, men fikk ikke komme inn på rommene våre fordi vi ikke hadde papirer. Første kveld ble derfor tilbragt på hotell med chips og brus til middag. Dagen etter kom vi oss til skolen, og med et par portugisiske fraser fikk vi omsider fikset oss papirer og innpass til studentboligene.

Det å bo på studentbolig er relativt ypperlig. Vi søkte før vi drog, og det var en lett prosess. Vi betaler ca 1200NOK hver mnd for å bo her, noe som inkluderer nyvaskede håndkle og sengetøy hver uke, i tillegg til at bad og kjøkken blir vasket for deg ca annenhver dag. LUKSUS.

Kjøkken

Kjøkkenet

Selve standarden på studentboligene er det ikke noe spesielt å utsette på. Det er litt lytt, så når de døgnville spanjolene danser salsa og de polske studentene tar seg en vodkashot kan det gå utover nattesøvnen. Men foreløpig har det ikke bydd på store problemer.

Det at det er andre internasjonale studenter her er derimot et stort pluss. Vi er på en måte stuet inn i vår egen fløy, så det er lett å komme i kontakt med andre spennende, artige mennesker som er i samme situasjon som deg. I et nytt land, uten briljante portugisisk-kunnskaper.

Godt med skapplass er der også. Jeg er som dere ser like glad i sko som fotballfrue. 

Studentboligene ligger plassert ca 10min gange fra skolen, hvor det er et treningssenter der, for de av dere som er glad i å trene. Men når det er sagt er det også ypperlige forhold for trening rett utenfor døren. Etter en kjapp joggetur kommer du til en park hvor det er innlagt stopp hvor du kan gjøre styrkeøvelser. Eller så kan du gjøre som meg og Anja, ta med deg slynge og bruke treet rett utenfor.

The world is your gym.

Fra sentrum av Setúbal er det en 10min busstur til studentboligene. Det går busser hvert 20min noe som er veldig greit og lettvint for meg og Anja som er i praksis i sentrum. Mer om hvor vi er i praksis og hvordan det er kommer ett nytt innlegg om om ikke så lenge.

Chiao!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.