Troia

WARNING: kan inneholde bilder som trigger misunnelse.

Men på en annen side kan det også være en trigger for folk som tenker på å dra på utveksling, så bare forsett å les! Det har seg slik at man på utveksling ikke bare lærer mye faglig, man får også oppleve et nytt sted, nye mennesker og en ny kultur. Litt av aspektet med nye steder tenkte jeg at jeg skulle vise dere i dag.

Det var mange grunner til at jeg valgte Portugal som mitt utvekslingssted. Og selv om det på ingen måte var hovedgrunnen, er det ikke å forakte at det er meget fint vær her! Vi har hatt en dag med regn, men utover det så har det vært full sol hver eneste dag, noe som ikke akkurat skriker januar på samme måte som Bergen.

På lørdag var det meldt strålende sol og ekstra varmt, så Anja og jeg kunne ikke la sjansen gå fra oss til å få litt sol på kroppen. Vi drog med oss en tysk utvekslingsstudent, Tabea, og satte kursen mot Troia.

Troia er en halvøy lokalisert bare en 15minutters ferjetur fra Setúbal. I løpet av de siste årene har turistnæringen sett potensiale i stedet, og det er kommet fram en mengde moderne hotell og et anerkjent kasino, for å nevne noe. Men tross dette er den idylliske strandlinjen som nesten går rundt hele øya forsatt fredet.

Ferjene går hyppig, så her kan du dra ut for bare en times strandliv, eller for en helaften. Alt etter dine ønsker. Vi drog ut i 12tiden på lørdag og returnerte klokken 17 etter en herlig dag fylt med beach-volleyball, piknik og en 4×4 økt i vannkanten.

På veien over/tilbake er det også muligheter for å se delfiner. To utvekslingsstudenter fra Nederland påsto å ha sett noen på lørdag, men det har gått oss hus forbi. Da er det ikke annet å gjøre enn å ta turen tilbake en annen dag. Huff så kjedelig.

LIVET DERE!

0 kommentarer til «Troia»

  1. Tusen takk! Det er veldig herlig her! Har du muligheten er det bare å søke utveksling med en gang 🙂 I løpet av tiden vi har vært her har det vært meldt 15grader jevnt over, men siden det er skyfri himmel og solen skinner hele dagen lang føles det i alle fall som at det nærmer seg 20 grader 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *