Setúbal

Nå som dere har sett litt av steder (ok, bare ett) utenfor Setúbal tenkte jeg det var på tide å vise dere litt av byen jeg faktisk bor i. Vi har bare vært her i 3 uker, og har ikke hatt tid til å utforske så mye, men det er alltids noe jeg kan vise dere.

Setúbal er en havneby med ca 90 000 innbyggere, og er mest kjent for å ha avlet opp José Mourinho. Byen er lokalisert på sør-vestkysten av Portugal, ca 40km sør for Lisboa.

Som resten av Portugal kan man også se tegn på den økonomiske utryggheten i Setúbal. Akkurat dette har jeg ikke bilder av, men det kan jeg heller illustrere ved en senere anledning.

Selve kjernen av byen ligger ved havet, og det er veldig idyllisk. Der finner man også hovedgaten med restauranter og barer i tro utfoldelse ved vannet, kombinert med palmetrær og koslige utecafeer.

Her er det også flere store marked. Nesten hver dag kan du få kjøpt friske grønnsaker, frukt og nyfisket fisk på et stort innemarked midt i sentrum. Ellers kan du finne smykker, gamle antikviteter og lignende på utendørs marked i helgene.

Nå håper jeg dere i alle fall har ett lite inntrykk av hvor jeg bor. Flere detaljer og tips kommer når jeg selv har blitt mer kjent med byen. I morgen skal jeg til en annen by, nemlig Lisboa! Mer om det kommer over helgen.

God helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *