Lisboa

Tiden flyr dere!

For en uke siden kom jeg hjem fra Lisboa med fine opplevelser og bilder, klar for å lage et nytt innlegg til bloggen. Men så kom mandag, kurs i portugisisk og tiden bare fløy av sted. Lisboa-innlegg kommer derfor under paragrafen bedre sent enn aldri, med andre ord; !

Lisboa er som dere sikkert vet, hovedstaden i Portugal, og ligger 45min nordøst  for Setúbal. Det går både tog, buss og båt går hyppig om man vi ta seg en tur, så når vi fikk vite at en klassevenninne skulle på langweekend med kjæresten kunne vi ikke gjøre annet enn å hoppe på bussen lørdags morgen. Vell framme  i bydelen Chiado, drog vi på leting etter et sted å bo, noe som var lettere sagt enn gjort i en lettere uoversiktelig by. Men tak over hodet fikk vi, og med blant annet 50% på Nike-butikken fikk vi shoppet litt også!

Men med oss på hjemreisen fikk vi også mer enn treningstøy og topper. Fine Cathrin (vår klassevenninne) hadde nemlig kjøpt med 12 poser tacokrydder, pizzakrydder og gjær til oss! Det har seg nemlig slik at matvarene lever sitt eget liv her nede, og utvalget er ikke som vi er vant med i Norge. Så deilig å kunne leve på noe så «typisk norsk» som taco, kyllingfajitas og pizza siste uken. Hehe.

Og når vi først er inne på mat. Middag her spises gjerne sent, spesielt i helgene. Da snakker jeg 10-11 på kvelden! Og vi kunne ikke være noe dårligere, så vi vandret rundt i Bairro Alto området i Lisboa på utkikk etter en restaurant rundt de tider. Norske som vi ser ut ble vi kjapt hanket inn på en koselig, lokal restaurant. Men lite visste vi om at de skulle ha en minikonsert med Fado, tradisjonell portugisisk folkemusikk, og at det derfor ikke var lov til å snakke på restauranten! Kort fortalt endte det med at vi ble hysjet på av en illsint kelner, og gikk før vi fikk maten.

Restauranten vi endte opp på etter dette var imidlertid super. Og etter å ha fått servert norsk laks og litervis med lokal, grønn vin tok vi turen på byen. Her hadde nok ikke norske politikere likt seg svært godt. For da vi er vant med å tusle hjemover når klokken nærmer seg 02.00 er det da de går ut i Portugal. Man kan med andre ord si det var tungt å stå opp til hotellfrokost kl 10.00 dagen etter!

Men søndag kom, og Cathrin og kjæresten drog tilbake til Norge. Anja og jeg vandret litt rundt i gaten og såg på den flotte arkitekturen som preger denne havnebyen. Vi tok også turen opp til Elevador de Santa Justa, hvor man har utsikt over hele Lisboa! Som dere ser, det er en stor by og mye og se, så her må vi nok ta turen tilbake om ikke altfor lenge.

Til slutt, et lite blinkskudd; Du vet du er i et land i økonomisk krise når folk vasser rundt i byens fontener på jakt etter småmynt!