Carnaval

Hei til dere hjemme i Norge, eller andre steder i verden for den saks skyld. Hvordan står det til? Har gradene begynt å krype oppover på gradestokken? Det har de i alle fall her! Greit nok, vi har hatt det varmt hele tiden, men det har for det meste vært på grunn av solen. Nå har det derimot også blitt skikkelig varmt i luften, så vi koser oss med flere turer til stranden.

Vi har også generelt kost oss en hel del, for det har nemlig vært karneval her i byen (og rundtom i andre deler av verden vil jeg gå ut i fra). Teknisk sett feirer man vell karneval for å feire de siste dagene før den tradisjonelle fasten før påske. Men slik jeg ser det virker det som en gøyal fest hvor man har lov til å kle seg ut og feire livet. I Portugal er karneval størst i andre byer en Setúbal, som for eksempel Sisimbra, for akkurat her har informasjonen rundt og om karneval vært heller laber. I ukesvis har folk snakket om «carnaval, carnaval» men få har visst noe om når, hvor og hva som skal skje. Så ting har blitt gjort som man så ofte gjør ting her i Portugal; vi tar det som det kommer!

Og det er det vi har gjort, og noe vi har blitt skremmende gode på den siste tiden. Ting har ikke lenger et nøyaktiv klokkeslett. Ting skjer når de skjer, og av og til tar ting ofte to til tre timer lengre tid enn planlagt. Men det er noe alle synes er greit, men som vi forsatt holder på å venne oss til. Et eksempel er søndag, da vi skulle til byen å se på en parade som skulle begynne klokken 3. Tydeligvis ikke klok av skade drog vi godtroene ned, uten å finne annet enn en stor folkemasse som stod rundt å ventet. Vi vandret, ventet og såg på de titalls tusen menneskene som hadde kledd seg ut. Etter to timer, og forsatt ingen parade drog vi hjem. I ettertid har vi fått vite at karnevalet startet klokken 6, og var en samling av dansende, utkledde menesker i gaten, som dere kan se av det lånte bildet under.

Etter den misslykkede paradeletingen søndag var vi mandag klare for en liten tur til stranden her i Setúbal. Vi har tidligere vært på Troia når vi har villet ha sol på kroppen, men ikke altfor langt unna sentrum ligger det tre flotte strender å venter. Og siden spanjolene som bor i residensen har bil, passet det jo ypperlig med en liten kjøretur dit. Vi skulle bare fylle bensin…

Men der kom vi oss ikke fra flekken på en stund. Etter at vi hadde fylt bensin og skulle starte bilen var det ingen reaksjon å få. Bilen ville ikke starte. Så da stod vi der på bensinstasjonen. Taubil ble ringt, Anja og jeg gikk og kjøpte is og jordbær, mens guttene passet på bilen. Og siden ting som sagt tar tid her i Portugal, kom ikke taubilen før etter ca. 2 timer. Men i godt selskap, is, jordbær og volleyball klarte vi oss ypperlig i veikanten.

På kvelden ble det utgång, noe det har blitt litt mye av siste tiden. Men med en godgjeng som den vi er (selv om bildet over, som ble tatt med selvutløser ikke er den beste illustrasjonen), er det viktig å kose seg! Anja har også hatt besøk av sine foreldre, og min mor, søster og mormor kommer på torsdag! I tillegg har vi begynt i ny praksis, som vi riktignok ikke har store inntrykkene av helt enda. Så mer om det kommer senere.

Até logo!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *