Livet er morsommere…

…for den som er på utveksling! Enkelt og greit. Jeg har nå vært i Portugal på utveksling i over 2mnd, og tiden har flydd forbi som vinden på en høstdag i Florø. Jeg har lært mye, møtt en helt fantastisk gjeng med folk, og rett og slett hatt noen fantastiske og innholdsrike mnd. Tiden går fort, og det er viktig å ta vare på den tiden man har. Det har jeg prøvd å vært travelt opptatt med, noe som har vært gøy for meg, men kanskje ikke for bloggen. Derfor kommer jeg nå med en liten oppdatering!

Først og fremst har jeg som nevnt begynt i ny praksis, på et eldrehjem et stykke utenfor Setúbal. For å komme oss dit reiser vi med buss i totalt ca 1,5 time, inkludert venting, noe som ikke er så grådig greit tidlig på morgenen. Men vi får se mye fin natur da, sånn som bildet over.

Når vi ankommer praksisplassen, som forøvrig har Afrodite Sex Shop som nærmeste nabo, er det en sjarmerende hage med minigolf som møter oss. Inne er det en gjeng med fantasiske beboere, som nyter sine eldre dager i flotte omgivelser.

Her har vi fått et mye større ansvar over pasienter selv, noe vi har vært vant med hjemme i Norge. Det er dog ikke like utfordrende som forige praksisplass, rent faglig sett. Men vi koser oss på vår korte arbeidsøkt med mobilisering og fallforebyggende, mens vi på best mulig måte prøver å kommunisere med pasientene våre. Nå har vi bare en uke igjen! Torsdag er det eksamen, og så har vi en liten ferie før vi drar tilbake til Norge.

Tilbake til Norge vil jeg egentlig ikke akkurat nå. Jeg gleder meg selvsagt mye til å se min kjære familie, og mine flotte venner. Men akkurat nå har jeg det så bra akkurat hvor jeg er at jeg i alle fall skulle ønske jeg kunne være her noen mnd til! Noe av grunnen til dette er sikkert også fordi jeg fikk tilfredsstilt mitt familiebehov ved at min flotte mor, søster og mormor kom på besøk for noen uker siden.

Vi tilbragte to fine dager i Lisboa hvor vi blant annet ble vitne til at tre jenter, hvorav en av dem gravid, ble arrestert av politiet på åpen gate, vi fikk se mer av Lisboa etter en sightseeing-runde og fikk svidd av litt kreditt på shopping i et gigantisk kjøpesenter i en stor boble. Deretter satte vi oss på toget og avsluttet miniferien i min «hjemby» Setúbal hvor mer sightseeing, shopping og bedre måltid ventet på oss. Jeg har med andre ord hatt det veldig fint, og nå gjelder det bare å nye de siste dagene jeg har igjen!

Dere hører fra meg, og er det noe dere lurer på er det bare å spørre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *