Graduation-dinner!

Mandag var vi på skolen og var hardtarbeidende studenter fra morgen til sent på ettermiddagen, og likevel fikk vi spørsmål om vi skulle gå allerede da vi gikk. Veldig voldsomt spør du meg. Men har begynt å skjønne hvorfor. De andre studentene kommer ofte ikke på skolen før i 10-tiden. Ailesh(en av fjerdeklassingene) fortalte at hun bare er på skolen 2-3 ganger i uken, de andre jobber hun. Så ja. Egentlig er vi jo faktisk mer på skolen enn de, er bare at vi ikke blir så sent på kvelden som dem. Nok om det!

I går var vi på graduation-dinner. Vi ble invitert som en «gesture» fra skolen, så vi betalte ikke noe for å gå, i motsetning til de andre studentene. De ville visst gjerne at vi skulle komme. Craig plukket oss opp utenfor leiligheten kl 17, så var vi med hjem til han og lekte med barna hans mens han dusjet og sånn. Stedet middagen skulle være på var på andre siden av byen, så Craig mente det var lettere at vi kjørte med han enn at vi skulle styre med buss og taxi for å komme dit på egenhånd. Så han passer på oss!

Uansett. Graduation-dinner er en middag der alle  som gikk ut til jul tar på seg finstasen og skal bli feiret med familie, lærere og med-studenter. Studentene på de lavere klassetrinnene er også velkommen. Først var det «åpning» av middagen, der man takket sponsorene og ønsket spesielle folk, som sjefen i landmålerforeningen, rektor og de norske studentene velkommen. Ja du leste riktig. Vi ble ønsket spesielt velkommen, måtte reise oss, motta applaus. Flotte greier, da kunne vi rødme så det matchet den røde kjolen. Under middagen var det utdelig av priser til de studentene som hadde utmerket seg spesielt det siste året. Den som har fått best karakterer på hvert trinn får diplom og en sjekk på 500 dollar, sponset av skolen og gjerne et landmålingsfirma. Det var også diverse taler, både gode og mindre gode. Han ene slo til og med til med en selvironisk spøk og sa(etter å ha holdt en lang tale med mye historie og takking): «I’ve been talking enough about history now. I guess it’s true what they say, the closer you are to get history, the more interested you are in it». Det er tydelig at graduation er veldig stort her, mye større enn hjemme, der man omtrent får vitnemålet tilsendt i posten…

Tidligere rektor på skolen holdt velkomsttalen

God mat, god drikke og hyggelig selskap!

Oda og Alesh på middagen. Alesh vant pris for best karakterer fra tredje til fjerdeklasse.

Penny, som er fjerdeklassing hadde med seg kjæresten sin.
Anette og Matt

Etter middagen var det underholdning med latinodansere og mulighet for å være med. Morsomt å se Craig og de andre lærerne vrikke på hoftene.

Underholdning!
Penny tok seg en svingom!

Flere bilder fra middagen finnes her:

Når arrangementet var ferdig, var planen å kjøre med Craig hjem og finne sengen. Men sånn endte det selvfølgelig ikke. De som hadde gått ut året før skulle feire videre i sentrum. Etter å ha blitt garantert «a great night» var ikke vi så vanskelig å be. Da vi sa til Craig at vi heller skulle til byen, bare lo han og så «Great! Have a good time then, see you on friday!» Vi skjønte jo ingenting, siden det bare var tirsdag, men da han fortalte at dette kullet var de som var best til å feste av alle han hadde hatt begynte vi å forstå hva han mente… Men morro var det i hvert fall! Vi endte opp på Scruffy Murphys, med dansing til langt på natt. GØY!

Nattmat må man ha!

I dag har vi jobbet med oppgaven stort sett hele dagen, før det var grilling sponset av Anglo America, et firma som driver med gruvedrift her. Gruvene er er på en måte som oljen i Norge, det er som de sier «big business». Det var som en bedriftspresentasjon hjemme, der bedriften prøver å få tak i folk til å jobbe for seg. Siden australere er så glad i øl, var det også fri bar for alle landmålerne, til stor missunnelse fra de andre som var på Unibar. Vi hadde det i hvert fall veldig kjekt! Alle landmålingsstudentene fikk også utdelt t-skjorter der det stod «without surveyors the world is pointless». De deler visst ut en t-skjorte for hvert år, med lignende uttrykk på.

Flere bilder fra grillingen finner dere her:

Grilling!

Penny og Anette med nye t-skjorter

Som dere skjønner, vi har det veldig bra! Elsker at vi blir så godt mottatt og invitert på alle mulige arrangementer 🙂

0 kommentarer til «Graduation-dinner!»

1. Heisann Oda

Har kaffepause på jobben og koser meg med bloggen deres. Så flinke dere er til å henge med aussier da 🙂 blir nok et supert opphold. Klem Siv