African time!

Omsider ble de fire studinene fra Norge registrert på Cape Peninsula University of Technology! Registreringen begynte, som nevnt tidligere, forrige torsdag, fortsatte fredag og på mandag klokken kvart over ett var vi offisielt CPUT- studenter. Dette ble feiret med utdelelse av caps’er og kulepenner med CPUT-logo. Vi hadde møtt på skolen klokken åtte på mandag for å starte registreringen, og hadde ikke hatt matpause hele dagen før vi var ferdige. Det ble litt for mye for enkelte da kombinasjonen av lavt blodsukker og hetekav, førte til at enkelte lo så tårene rant da mannen på utvekslingskontoret lagde tørre vitser om Sandra.

Kristin poserer stolt med den nye capsen sin foran bassenget i skoleparken.

Her er jeg foran administrasjonsbygget på skolen. Alle bygningene er i samme farge og stil, noe som er veldig forvirrende. Det går ca 32 000 studenter på CPUT, noe som gir et veldig stort skoleområde, sammenlignet med det vi er kjent med fra Norge.

Kristin poserer ved skiltet som viser vei til den gata på skolen der vi holder til: ”Science way”.

Kristin på vei til laboratoriet vårt som befinner seg i bygget i bakgrunnen her.

Her ser en litt hvordan alle byggene (det er mange!) ser like ut.

Innenfor denne døren sitter jeg og Kristin i skrivende stund, og skal tilbringe mange timer her fremover…

Jeg og Kristin har begynt å skrive teoridelen av bacheloroppgaven vår, og har stort sett arbeidet med det denne uken. Bachelorprosjektet høres greit ut. Slik vi forstår det, skal vi sammenligne to metoder (Western blot og ELISA) til å måle ulike molekyler (iNOS, eNOS, p38 og cAMP), og finne ut hvilken metode som måler disse best.

Ellers på fritiden har vi fortsatt å være turister. I helgen var vi hele to dager på Boulders Beach, som er en fin strand kjent for pingvinene som bor der. Det kostet litt penger for å komme inn, men samtidig slapp vi å bli overfalt av mennesker som skal selge oss solbriller, malerier eller tresjiraffer, deilig! Dessverre var det mange selskapssyke ender på stranden som ville snoke i veskene våre etter mat, eller ta en smakebit av tærne til Marina.

Søte pingvinkjærester <3

Endene sto klare i tilfelle de kom over en matbit.

Etter mye stress på lørdagen fikk vi også grillet på terrassen vår. Her bruker de ikke tennvæske til å fyre opp grillen, men tennbriketter. Etter desperat telefonhjelp fra professor Johan fikk vi vite hvordan vi skulle få fyr på kullet. Dette var en mer tungvint måte å gjøre det på enn vi er vant til med fra Norge (noe som ser ut til å gå igjen her i Afrika), men det ble mat til slutt!

Grillmesteren Marina sørget for at burgerne ble stekt ”well done”.

Vi var en liten tur innom Simon’s town hjem fra Boulders Beach. Det var en koselig havneby med et lite koselig marked der vi fikk prutet til oss enda litt flere suvenirer.

Vi har også endelig utforsket hagen vår.

I går var vi på vår første treningstime på treningsstudioet. Treningsstudioet er vår nærmeste nabo her, noe som forhåpentligvis vil gjøre treningspresset litt større. Det kostet ca 900 kr for 3 mndr medlemskap på treningsstudioet, som kun var for jenter og hadde en veldig fin standard med bl.a. gratis frukt og drikke i treningssalen 😀

Vi har det fint her i Cape Town!