Hesteløp, kjøttkaker og svensk valborg!

Her i Sydney står alt bra til, bacheloroppgaven går litt fremover for hver dag som går, og vi har nå vært her over halvparten av tiden.
De siste ukene har flydd avgårde!
En av de som fikk flest priser på graduationdinneren vi var med på for et par uker siden, Riujyan Lee, jobber nå med eiendomslandmåling, og har i flere uker prøvd å avtale et tidspunkt der vi kan møtes for å diskutere de ulike metodene som blir brukt i Norge og Australia. Denne uken fikk vi avtalen i boks, og møtte han på skolen en kveld for å slå av en prat. Vi fikk diskutert fram og tilbake om ting rundt eiendomslandmåling, og kom vel fram til at både det norske og det australske systemene har sine fordeler og ulemper.

De andre dagene i forrige uke gikk det for det meste i å jobbe med oppgaven. En dag vi prøvde oss på litt soling, men det er vel snart på tide å innse at sommeren i Australia er over. Kanskje burde vi innsett det allerede da vi kom til en nesten tom strand. Vi lurte oss selv til å tro at vi er vikinger, og burde klare å ligge på stranden når er hele 20 grader, men måtte gi oss etter et par timer.

Ja, vi er nerdete og ser på alle mulige landmålingsmerker når vi er ute og går.

Et annet tegn på at det går mot vinter, er at det blir så tidlig mørkt. I dag var det nesten helt mørkt klokken halv seks! Litt annerledes enn hjemme der det er lyst ut i de sene nattetimer på denne tiden av året…

Selv om sommeren har tatt slutt er det fortsatt mye gøy å finne på, så helgen har vært super!

Lørdag dro vi med Linn og Maria på Randwick racecourse for å se på hesteløp.
Dette er ikke som i Norge, for her tar man på seg sin fineste kjole, de høyeste hælene, og hatter som Kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja ofte bli observert med. Løpene var ca hver halvtime, og mellom løpene var det mingling og høy champagnefaktor, mens under løpene reiste alle seg opp og fulgte spent med på hvilke hester som kom først i mål. Her var det store premier å vinne, opp mot 300 000 dollar(nesten 2 millioner kroner). Heldiggrisen den som vant!

Jentene har funnet et bord, og venter på at neste løp skal begynne.

 

Linn driver med riding selv, så trivdes veldig godt!

 

Søndagen besøkte vi Sjømannskirka på Manly. Her fikk vi servert kjøttkaker, vafler og hadde quiz. Oda var på vinnerlaget, og vant en melkesjokolade med daim! Vi tok ingen bilder her, men benyttet sjansen på fergen hjem å ta noen fine bilder av harbour bridge og operahuset.
Sydney Operahouse by night.
Anette, foran harbour bridge
Oda og Harbour Bridge

Siden vi har fått oss flere svenske venner her i Sydney, ble vi invitert på å være med på svenskenes feiring av natt til første mai. De nøyer seg ikke bare med å feire om natten, man skal helst begynne dagen med champagne frokost.
Vi  møtte dem ved Coogee beach for grilling og champagne i ett-tiden.

Pølser i brød, og champagne. Elegant!

 

Fin start på en lang dag!

 

Tradisjonen tro skulle man spille spill, her er vi i gang med å spille kubb.

Feiringen av Valborg var en suksess, og vi ble kjent med enda flere Svensker, Finlendere, Dansker og Australiere.
Siden det er første mai og offentlig høytidsdag, har vi hatt en relativt rolig dag, og kost oss med is(Oda klarte seg ikke med bare en, så måtte kjøpe to). NAM!

Det var alt for denne gang, kommer tilbake med flere nyheter når det er noe spennende som skjer!