Utveksling er GØY!

Etter feiring av svensk Valborg forrige mandag var det tid for litt seriøs skolejobbing. Vi begynner å komme ganske langt på oppgaven nå, men har fortsatt haugevis med arbeid å gjøre. Etter hvert har vi ganske god oversikt på hva som er forskjellene når det gjelder eiendomslandmåling i våre to favorittland, Norge og Australia. Delen av oppgaven byr på litt mer utfordringer, men heldigvis har vi Skype, og får god hjelp fra Norge til den delen. Onsdag ble det derfor et langt skype-møte med lærerne i Norge for å få tips til hvordan vi skulle løse oppgaven videre. Bra med gode innspill på andre siden av verden. Internett gjør verden lettere!

Torsdag dro Oda til Gold Coast for å delta i ANSA Australia sin olympiade, sammen med over 100 andre studenter fra hele Australia. KJEMPEGØY! Arrangementet var arrangert for første gang i historien. Kult å ha vært med på begynnelsen på noe jeg er sikker på at kommer til å bli en suksess også i fremtiden! Arrangementet ble basert på de olympiske leker der hver by er en nasjon, og vil kjempet till the bitter end for heder og ære.

Ved avreise fra Sydney kjente jeg ingen andre som skulle reise, så satset på å bli kjent med noen. Allerede på bussen til flyplassen så jeg en jente med blondt hår, Bergans-sekk og Norrøna-jakke, så tok motet til meg og gikk bort å sa hei. Hun var selvfølgelig norsk, grei og kul, så det ble en bra start på en super helg!

Torsdag var det quiz og god middag på Indisk restaurant. Vi endte på indisk fordi det var det første stedet vi fant med Bring Your Own siden vi alle hadde kjøpt vin og andre gode drikker. Eneste avbryting var en 10-minutters midtveispresentasjon av bacheloroppgaven midt i middagen. Nok en gang er det teknologien som hjelper oss, denne gangen ble det skype på mobilen som var redningen siden det ikke var noen internettkafeer i nærheten.

God stemning og god mat!

Sverre ønsket alle velkommen

Innledende runder i strandfotball

God boccia-teknikk

Fult fokus i boccia-kampen mot Perth

«Kjipt» sted for olympiske leker

Vi lagde olympiadens fineste «havmann»

Det er gøy å rulle i sanden!

Lengste hopp-konkurranse(ikke en OL-gren)
Sjømansppresten kom fra Sydney og lagde vafler, som førte til lang vaffelkø.

God stemning fredag kveld

Karaoke på Hard Rock kafe

Ny dag, nye muligheter til å kjempe om medaljer. Her 4-manns strandvolleyball

Topp innsats i strandkanonball!

Perth i action i kanonballkampen mot Sydney

Sydneys lag nummer 3

Både sanger, taler og premieutdeling

Årets sammenlagtvinner: SYDNEY

Søndag var det hjemreise og tidlig kveld for ca 120 norske studenter.

Som dere ser har det vært en FANTASTISK helg som kommer til å bli husket lenge! Utrolig bra arrangert av ANSA! De gjør det lett og gøy å være student i Australia(og sikkert andre steder i verden).

Helgen til Anette var litt mer flerkulturell kan man si.
Torsdag, da planen var en rolig kveld hjemme ble endret da Michael kom hjem og ville ha meg med å feire bursdagen til en venn av han. Jeg var ikke så vanskelig og be, og vi gikk sammen til en pub i nærheten for å møte de andre. De andre var rundt 10 andre israelske gutter. Midt i blant dem stod en jente med så lyst hår at hun måtte være skandinavisk, jeg hadde rett, og hadde heldigvis noen jeg kunne snakke norsk med. Bortsett fra at hun var en av de svenskene jeg har møtt som forstod minst norsk, så vi gikk igrunn ganske raskt over til engelsk med henne også. De israelske gutta var ikke akkurat rolige med vodka-shottingen, og jeg og den svenske jenta prøvde å oppmuntre de til å synge karaoke. Det skulle ikke så mye til for å bli bedre enn de som allerede sang, men vi klarte ikke helt å overbevise noen av dem. Veldig interessant å snakke med de israelske også, uforståelig for meg hvordan de kan se på det som en bagatell at det kommer raketter flygende inn på eiendommene deres nå og da.

I løpet av helgen var det også en fest med en gjeng svenske og norske studenter. Norskene var i undertall, men vi klarte oss fint likevel.

En av de norske guttene på festen drakk goon, dette kan inneholde melkeprodukt, fiskeslo og eggespor. Dennen goonen var heldigvis uten fiskeslo. For å få den til å i det miste se litt god ut puttet vi en halv lime i den. Den ser vel litt god ut nå?

Ellers har Anette begynt å spille x-box med vår kjære samboer, ikke så veldig gøy, men han hadde jo så lyst å ha noen å spille med! Tror ikke det var så gøy likevel når han fant ut at jeg ikke var helt på hans nivå.

Kommer tilbake med mer når det er mer å fortelle.
Snakkes! 🙂