Det er fint å være norsk i Australia!

Vi har det VELDIG bra!

Siste uken har vi brukt mye tid på korrekturlesing av de forskjellige delene av oppgaven. Det har vært fint vær, men litt for kaldt til å gå på stranden. Heldigvis har vi terrasse så vi får med oss litt av ettermiddagssolen. Viktig å sikre seg mest mulig sol nå som det begynner å bli høst.

8.mai, på selve frigjøringsdagen kom sjømannskirken på  besøk på universitetet!
Dette betydde såklart at vi fikk vafler, og ikke nok med det, de hadde også med seg mye annet norskt også som man kunne få kjøpe.
Eksempel er tomatsuppe, makrell i tomat, bamsemums, og firkløver sjokolade. Dette var veldig populært blant de norske studentene, rommet de holdt til i var fullt stort sett hele tiden. Skal tro hvor alle disse norske studentene er ellers?

Studentpresten på sjømannskirka, Lena er i full gang med å steke vafler. Dette resulterte i mange fornøyde studenter. Absolutt den beste skoledagen den uka!
Vafler og norsk snop smaker absolutt best i utlandet!
Vil også vise fram utsikten fra internasjonalt kontor hvor vi holdt til. Her kan man nesten se til verdens ende.

Vil si vi er svært fornøyde med besøket av sjømannskirken, anbefaler alle studenter i utlandet å sjekke ut om de har opplegg for dere der dere er!

Fredag var vi og spiste burgere med de svenske jentene på et sted som heter BurgerFuel.

"Life is too short to eat bad burgers"

Linn og Maria med hver sin "freakout-burger"

Linn og Maria med hver sin «freakshow-burger»

Anette og Tova er fornøyde!

Så en dag fant vi ut at vi faktisk ikke hadde vært å sett i delen av byen som heter The Rocks. Og siden det er lørdagsmarked der måtte vi jo ta turen!

Operahuset i fantastisk vær!

Fikk også tatt ett blinkskudd av Harbour Bridge!
Anette på lørdagsmarkedet i the Rocks

Oda fornøyd med sjokolade-shot!

Mandag kom Oda sin bror, Mats på besøk. Siden han hadde pakket minst mulig, etter sterk oppfordring fra sin søte, snille og greie lillesøster, ble det shopping på Westfield-senteret i Bondi Junction etter 17.mai-klær tirsdag morgen. Det var bra for oss også, så fikk vi ut litt shopping-behov gjennom Mats siden vi prøver å kjøpe minst mulig for å slippe å betale for mye overvekt på vei hjem.

Etter shoppingen dro vi til Tarronga Zoo for å se på alle dyrene.

Kaffe på Starbucks på vei mot dyrehagen

Mats på fergen

Anette på fergen. Tilfeldigvis foran Harbour Bridge

Vi så masse flotte dyr på Taronga zoo.

Tigern va flott, men også litt skummel!

Koalaen var definitivt favoritten!

Oda i trygge hender!
Onsdag var vi på oppmålingsforretning med to landmålere som tidligere har gått på UNSW.

Antrekket må være riktig!

Fine landmålingsklær

Naboene er like nysgjerrige som i Norge.

Anette og Lee leter etter grensemerker.

Det er vanlig at landmålerne har på seg «tool-belt» når de er ute og måler. Det vil vi også ha! Laget spesielt så man kan ha målebånd og sprayflaske og andre lure ting i. Likevel er vi ikke alt for misunnelig på landmålerne i Australia, de hadde satt av hele dagen til innmåling av eiendommen, og forventet minst 8 oppstillinger med totalstasjon. I Norge ville vi nok brukt GPS på en del av punktene, mens her er det totalstasjon som er «the shit»!

Denne uken kom også dagen vi hadde venta på så lenge, nemlig 17.mai!
Vi skulle selvfølgelig feire dagen som aldri før!

Dagen starta vi i «the svorsk residence,»  her var både nordmenn, svensker og andre nasjonaliteter tilstede. Alle like klare for å feire Norges nasjonaldag.

De svenske jentene Linn og Maria hadde gjort seg veldig i flid med neglelakken denne dagen! Imponerende!
Ekte 17.mai kake laget av vår venn Roy!
Det var mye godt på bordet denne dagen. Vi bidro med hjemmebakte rundstykker og eggerøre. Legg også merke til jarlsbergen på bordet. Norge <3

Vi måtte såklart ta et norsk gruppebilde!
En glad gjeng på vei til byen for å gå i tog!
Det var overraskene mange festkledde nordmenn i Hyde park denne dagen. God stemning!
Klare for å gå i tog! Litt spesielt å gå i tog med politieskorte. Overraskende at noen hundre nordmenn kan stoppe trafikken i en by med 5 millioner innbyggere. Det er altså veldig fint å være norsk i Australia!
Hurra for 17.mai!
17.mai er vi så glad i!

Dagen var super! Ikke ofte vi har så fint 17.mai vær.
Dagen ble avsluttet på Hard Rock Cafe med middag og fest sammen med 130 norske studenter.
Flott avslutning på dagen!

0 kommentarer til «Det er fint å være norsk i Australia!»