UC, Berkeley – California Love

Etter noen ferieuker i New York ankom vi omsider i Berkeley, CA. Det første som slo oss var hvor kaldt det var i forhold til østkysten som ofte er ekstremt varm og fuktig om sommeren. Vi ble nokså nervøse med tanke på at vi stort sett bare hadde tatt med oss shortser og t-skjorter til det som skulle være hjemmet vårt i et helt semester. Heldigvis var frykten kortvarig, for morgenen etterpå var temperaturen på topp og solfaktoren høy. De første dagene gikk stort sett med til å ordne bofasiliteter. Byen er full av privateide studentboligkomplekser mer eller mindre nærme campus, i tillegg til at man har mulighet til å bo i «dorms» på campus. Da de billigste alternativene var opptatt når vi kom ned, og det ikke var noe særlig kostnadsforskjeller, valgte vi å bo i en fullt møblert leilighet omtrent 20 minutter å gå fra skolen.

Campus er ekstremt stort og gjennomført nydelig. Når man går rundt på området, og til en viss grad byen generelt, får man en følelse man egentlig bare kan se langt etter i Bergen, hvor man kan være på skolen, gå ut hoveddøren, og fort komme inn i på helt andre tanker, og man trenger ikke tenke på skolen engang. Her blir man inspirert av å gå rundt på området og se bygninger, plakater, studentorganisasjonsboder, og så videre. Man får følelsen av å hele tiden være på skolen, men ikke på en stressende, negativ måte. Tvert imot, man får følelsen av å være en del av noe viktig, noe større.

Skolen og forelesningene er helt forskjellig fra i Bergen i det at man velger selv hvilke fag man vil ha, og det er obligatorisk å møte opp. De første ukene prøver man de fagene som er interessante, og så setter man sammen en timeplan ut i fra det. Vi endte opp med å ha forelesning tirsdag, onsdag og torsdag med fagene: Virtual Communities & Social Media, Society & Technology, Innovation and entrepeneurship og et skriveseminar vi må ta. Foreleserne vi har er Szonja Ivester, Timothy King og Kara Young.

Den som har imponert oss mest så langt er Dr. King(Virtual Communities/social media, og society and technology). Den første forelesningen han hadde forlot han de tilhørende stort sett unisont måpende. Jeg vil anbefale alle som vurderer et semester i Berkeley å høre en King-forelesning, men vær advart, han er intens.

Szonja er en helt annen type foreleser enn Dr. King, men absolutt ikke dårligere av den grunn. Hun er mye mer avslappet i stilen, og hun prøver i større grad å få med salen i forelesningene.

Kara Young er læreren vår i skriveseminaret, hun er skikkelig koselig, og det er også dette faget det er mest arbeid i. Vi må skrive en 15-20 siders oppgave i et valgfritt tema, noe som kan være en grei start på en eventuell bachelor oppgave.

Forelesningene er på på ettermiddagen/kvelden, noe som er et stort pluss hvis man har lyst å gjøre ting på kveldene, og ikke være en evig slave av vekkerklokken.

Ellers er det største problemet her nede problemet med å bestemme seg for hva man skal gjøre, man kan gå på college kamper(engasjementet her er helt hinsides), fraternity/sorority fester (filmene er sanne), shopping i San Francisco, fornøyelsesparker, vinsmaking i Napa Valley, osv.

Selv har vi på de første ukene fått gjort masse, inkludert turer til Malibu, San Luis Obispo, Lake Tahoe, og mer lokale ting som ølsmaking på et lokalt bryggeri, fotballkamp og kjøre de berømte kabelvognene i San Francisco(anbefales på det sterkeste).

L8R H8RZ

0 kommentarer til «UC, Berkeley – California Love»

1. Hei,Håkon og Mads.

Veldig bra at dere er på plass på Berkeley og har kommet i gang med både studier og blogg!

Det er veldig bra at dere skriver litt om det faglige, i tillegg til det sosiale dere holder på med.

Vi ser frem til å følge bloggen deres videre.

Ha et strålende semester ved Berkeley!

Hilsen oss på Internasjonalt kontor.