Romantiske dager.

Man sier at tiden flyr når man har det gøy og akkurat disse ukene har jeg stor kost meg. Nå har jeg da vært i Bristol i litt over en måned og føler at jeg har blitt litt varm i trøyen. Jeg kjenner byen bedre og bedre. Vet hvor jeg skal ta bussen, hvor jeg skal dra for å shoppe, gode steder å spise og hva som er verdt å vises fram og hva man kan droppe. Og det har tatt litt tid å komme hit da Bristol ikke akkurat er den mest oversiktlige byen jeg har vært borte i. Jeg savner et sentrum, et holdepunkt hvor man kan orientere seg utifra, men nei slik er det ei. Jeg har derfor tatt i bruk det gode gammeldagse kartet og litt etter litt blitt kjent. Dette hjelper jo også på når man får kjærestebesøk hjemmefra.

Slike informasjonsstolper er en venn i nøden når man ikke vet helt hvor man skal gå

For forrige fredag fikk jeg nemlig etterlengtet besøk fra Bergen. Selv om Skype funker ok var det godt å endelig se min kjære på ordentlig. Helgen gikk dermed med til romantiske middager, rolig spasering rundt i byen, leke turister og ta en hel del bilder, shopping og champange. På lørdagen fant vi ut at det ikke var nok å bare se byen i dagslys, men at Bristol by night også måtte vises fram og oppleves.  Dermed møtte vi noen venner på et sted kalt the Apple. Og detter er ikke hvilken som helst liten pub, det er nemlig på en båt. Spesialiteten er sider så vi fikk smake på alt fra sterksider lik vin til koppabergs svenskesider. Men da vi fremdels var sultne på litt mer opplever etter de stengte dro vi videre til Bristols svar på Garage, et sted kalt the Fleece. Det viste seg at det var punkfestival akkurat den lørdagen vi stoppet innen og vi endte altså midt i en metallkonsert midt mellom skinnjakker fra 80tallet og hanekammer på godt over halvmeteren.  Stor underholdningsverdi og slik herlig tilfeldig.

Etter fem fine dager var kjærleiksfeirien over og det var tilbake til hverdagen. Men, men. Praksis har også tatt seg opp en del disse to ukene også. Som med byen har jeg blitt litt mer varm i trøyen når det kommer til praksis. Det er mye mer som skjer og jeg er stort sett opptatt og travel hele uken igjennom. Denne uken startet vi blant annet et prosjekt for unge somaliske kvinner. Vi har startet en liten diskusjonsgruppe hvor jentene i et trygt miljø skal kunne snakke om ting som interesserer og er viktig for dem. Og vi har mye planlagt. Neste uke skal temaet være omskjæring av kvinner, da dette er praktisert innen noen deler av somalisk kultur, og andre teama vil være tvangsekteskap, forskjellen mellom den yngre og eldre generasjon somaliere og lignende.

Et annet prosjekt jeg også er involvert i er et samarbeid mellom lokale skoler, Bristol Museum og min organisasjon. Målet er å bygge bro mellom somaliske og barn som har annen bakgrunn, og museet skal reise rundt på skoler og fortelle om somalisk historie og ta med seg objekter fra museets samling. På denne måten skal barn få forståelse for hvor somalierne kommer fra og få kunnskap om deres bakgrunn. Og denne uken var jeg i møte med de involverte partene for å finne ut hvordan vi kan få dette prosjektet på beina. Det virker som et veldig spennende prosjekt og jeg er glad jeg får være en del av dette.

En annen utfordring jeg har lært mer om disse ukene er samtaler med tolk. Enten det tolkes over telefon eller tolken er tilstede i samtalene er det like utfordrende, og når 50% av de jeg snakker med ønsker tolk så blir det en del slike samtaler. Men det er absolutt lærerikt og jeg merker jeg allerede er bedre på dette nå enn for noen uker siden.

Jeg har fått mitt første brev!
Og da blir man stolt!

Denne helgen har vært heller rolig og jeg har fått kjent på sesongens forkjølelse.  Jeg har kost meg med snørr, hodepine og feber, så har ikke funnet på så særlig mye annet enn å ligge forran TVen og pleie kropp og sjel.  Men nå er formen bedre og jeg skal trå til med å lage et norsk måltid for mine engelske roomies. Vi får dermed se hvordan kjøttkaker med Toro brun saus, erterstuing og poteter slår an hos engelskmennene.

Neste uke venter mer spennende og hektisk praksis og konsert. Så får vi se hva England ellers har å by på.

Jeg avslutter igjen med litt gatekunst fra Bristol by.  Ses snart bloggen

Bergen har Dolk, Bristol har Banksy

0 kommentarer til «Romantiske dager.»

1. Godt at du kommer deg fra forkjølelsen, har hatt litt jeg også. Håper det gikk fint med kjøttkakene! Kjekt å få vise frem litt norsk mat. Ellers så høres det ut som om du har masse spennende å gripe tak i.

Kos deg videre, det var kjekt at Øystein kunne ta turen bort, hils ham så mye fra oss.

Klem fra oss her.